Hieronder volgt het programma van de hele week! Er wordt afgetrapt met een lezing van Ruben Terlou, bekend van zijn documentaires over zijn reizen in China. Dinsdag organiseren veel studieverenigingen activiteiten, waarna op woensdag workshops in de binnenstad worden georganiseerd door Advident en de Career Services. Op donderdag is er uiteindelijk de study abroad informatiemarkt waar je terecht kan met al je vragen over studeren in het buitenland en je bij je favoriete land de mogelijkheden kan bekijken!

Download het blokkenschema.

Maandag komt Ruben Terlou de week aftrappen! Je kent hem van zijn televisieprogramma “Langs de oevers van de Yangtze”, waarbij hij langs de rivier tot diep in het hart van china doortrekt, waarbij contrasten soms niet groter kunnen zijn. Een verhaal over stilstand en vooruitgang, over behoud en innovatie. Ruben zelf studeerde in Nederland, leerde zichzelf chinees en verhuisde naar China, waar hij woonde en zijn reis langs de Yangtze maakte. Daarna keerde hij terug naar Nederland om geneeskunde te studeren, dus hij is aan de hand van zijn levensverhaal meer dan geschikt om jezelf aan hem te kunnen relateren en daarnaast jullie vragen te beantwoorden over cultuurverschillen en China zelf. Na de lezing en de Q&A met Ruben is er nog tijd en gelegenheid om na te praten bij de borrel, die in Ruppert plaatsvindt.

Door veel verschillende studieverenigingen worden activiteiten georganiseerd in het thema van de Go Global week. Dit zijn onder andere lezingen, pub-quizzes, koffieuurtjes, en workshops. Voor meer informatie, vraag je studievereniging van je opleiding wat ze doen!

Woensdag is de carrière- en workshopdag! Samen met de workshop van Career Services (zie hieronder) worden op deze dag workshops georganiseerd met het thema internationalisering en globalisering, waarbij met een vraagstuk over internationale betrekkingen aan de gang wordt gegaan. Advident organiseert challenges in samenwerking met een bedrijf, waarbij er aan de slag wordt gegaan met een echte partner uit de zakenwereld, waarbij de oplossing die jij (als deelnemende student) voordraagt, ook echt wordt uitgewerkt en uitgevoerd binnen het bedrijf. De workshop vindt plaats op 30 Mei op Drift 25, zaal 001, van 17.00 uur tot 22.00 uur. En maak je geen zorgen, voor pizza’s is gezorgd, dus je kan met een volle maag aan de challenge beginnen. Waar je wel zorgen over moet maken, is het beperkte aantal plaatsen (50). Meld je dus vooral snel aan!

Door Career Services wordt een cursus interculturele vaardigheden gegeven waarbij Rutger-Jan Scholtens een interactieve lezing zal geven waarbij je je interculturele vaardigheden kan bijschaven! Altijd al willen weten waarop Nederlanders zich onderscheiden in het buitenland, negatief of juist positief? Hoe je dit kan inzetten in communicatie met niet-Nederlanders? Rutger-Jan vertelt je wat je wel en niet moet doen, zodat jij beslagen ten ijs komt! De workshop vindt plaats op Janskerkhof 15A, zaal 004 van 15.15 tot 17.00 uur.

De week wordt afgesloten met een study abroad informatiemarkt waarbij 30 studenten uit het binnen- en buitenland vertellen over hun ervaringen in het buitenland, waarom zij zo’n geweldige ervaring hebben gehad en hoe graag ze jou dat ook willen laten beleven. Iedereen is dan ook heel enthousiast! Zij zullen je alles vertellen over hun verblijf in Amerika, Australië, Japan, of dichter bij huis in Europese landen als Noorwegen. Daarnaast zullen ook internationale studenten hun ervaringen delen met hun motivatie om naar Nederland te komen, wat hen aantrok om in een ander land te gaan studeren. Iedereen zal iets van hun eigen land laten zien of proeven, dus bereid je voor op de mooiste foto’s en de lekkerste hapjes! De informatiemarkt zal plaatsvinden van 15.00 tot 18.00 uur in de Foyer van het Koningsbergergebouw, op de Uithof. Vanaf 17.00 uur is er een borrel om de dag in stijl af te sluiten.