De Universiteit Utrecht heeft besloten om alle fysieke UU-uitwisselingsprogramma’s voor studenten in het eerste semester van het nieuwe collegejaar 2020-2021 te annuleren. Dit geldt voor zowel inkomende als uitgaande uitwisselingsstudenten. Helaas hebben we dit besluit voor alle uitwisselingsstudenten moeten nemen, ongeacht het land waar zij naartoe willen of vandaan komen of het beleid van de universiteit waar zij heen willen gaan.

We vinden het belangrijk om duidelijkheid te bieden: het wel of niet doorgaan van uitwisseling heeft effect op huisvesting (hier of in het buitenland), bijbanen, boeken van vliegtickets, etc. Daarom nemen we dit besluit nu, zij het met tegenzin, want we vinden internationale ervaring belangrijk. We weten echter niet hoe de situatie na de zomer zal zijn en achten de onzekerheid te groot.

Reizen naar het buitenland

Het is van belang dat je je bij een reis of vakantie naar het buitenland houdt aan de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het land waar je naar toe gaat. De reisadviezen vanuit de overheid vind je op de site Nederlandwereldwijd. De UU volgt de richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid.

Het kan natuurlijk zijn dat de adviezen veranderen tijdens je verblijf in het buitenland, houdt daarom rekening met het volgende;

  • Ga je naar een land met een oranje of rood reisadvies, dan is de richtlijn van de overheid dat je bij terugkomst 14 dagen in quarantaine gaat.
  • Ga je naar een land met een groen of geel reisadvies en verandert het reisadvies tijdens je reis van kleur (naar oranje of rood) of raakt een reisgenoot besmet? Dan is het dringende advies van de overheid dat je bij terugkomst 14 dagen in quarantaine gaat.
  • Als blijkt dat je door coronamaatregelen langer in het buitenland moet blijven of bij terugkomst in quarantaine moet, volg dan deze link voor meer informatie over praktische hulp en onderwijs op afstand.
Annulering

Het besluit is definitief. Als er een uitzondering mogelijk is vanwege een verplicht studieonderdeel in het buitenland, ben of word je geïnformeerd.

Nee, dit is niet mogelijk. Als je besluit om op eigen gelegenheid te gaan, wordt dit niet beschouwd als een UU-uitwisseling.

Helaas moesten we deze beslissing nemen voor alle uitwisselingsstudenten, ongeacht het land of buitenlands universiteitsbeleid. We vinden het belangrijk om studenten duidelijkheid te bieden: het al dan niet voortzetten van de uitwisseling heeft gevolgen voor huisvesting (hier of in het buitenland), bijbanen, het boeken van vliegtickets, etc. Daarom hebben we deze beslissing nu genomen, zij het met tegenzin, omdat wij internationale ervaring belangrijk vinden. We weten echter niet hoe de situatie er na de zomer uit zal zien en vinden daarom de onzekerheid te groot.

Nee, dit is niet mogelijk. De annulering heeft betrekking op het gehele eerste semester van 2020-2021.

Ja, alle partneruniversiteiten zijn geïnformeerd over de beslissing van de Universiteit Utrecht. Je hoeft je uitwisseling niet zelf te annuleren.

Ja, het is mogelijk om je aanmelding in een later stadium in te trekken.

Verplaatsen

We doen ons best om studenten zo snel mogelijk te informeren, maar we zijn ook afhankelijk van de mogelijkheden van onze partneruniversiteiten. Daarom kunnen we geen exacte datum geven.

Nee, je UU-uitwisselingscoördinator neemt contact op met je gastuniversiteit om hen te informeren over alle verzoeken tot uitstel. Je hoeft niet zelf contact met hen op te nemen.

Helaas kan voorrang voor uitwisselingsplaatsen in 2021-2022 niet worden gegeven. Je moet in 2021-2022 vóór de deadline van 1 december opnieuw een aanvraag voor een uitwisseling indienen.

Om uit te stellen naar semester 2 in 2021-2022, moet je je opnieuw aanmelden voor een uitwisseling in 2021-2022 voor de deadline van 1 december en de selectieprocedure opnieuw doorlopen.

Als je in 2021-2022 voor dezelfde gastuniversiteit wordt geselecteerd, levert de huidige annulering geen nadeel op.

Tijdens een uitwisseling moet je ingeschreven staan ​​als student aan de Universiteit Utrecht, dus je moet het collegegeld voor die periode betalen. Als je na je uitwisseling afstudeert, betaal je geen collegegeld meer.

Je bent door je eigen UU-uitwisselingscoördinator geïnformeerd over de deadline om je besluit door te geven. Deze deadline kan per faculteit wisselen, dus neem bij twijfel contact op met je eigen coördinator.

Wisselen van gastuniversiteit

We kunnen geen plek garanderen bij een andere gastuniversiteit, maar neem contact op met je UU-uitwisselingscoördinator om de mogelijkheden te bespreken

Om uit te stellen naar 2021-2022, moet je opnieuw een aanmelding doen in Osiris. In de nieuwe aanmelding kun je een nieuwe top 3 bestemmingen kiezen.

Virtual (online) exchange

Ja, een virtual exchange is niet mogelijk bij alle gastuniversiteiten. We raden je aan om je ook in te schrijven voor cursussen aan de UU voor blok 1 en 2. Vergeet niet om je uit te schrijven als je toch deelneemt aan een virtual exchange.

Als je kiest voor een virtual exchange, wordt van je verwacht dat je je inschrijft voor een volledige cursusbelasting aan de gastuniversiteit.

Alleen als je je hebt aangemeld voor een uitwisseling van een volledig jaar, kun je kiezen voor virtual exchange in semester 1 en uitwisseling op de campus in semester 2.

Nee, dit is niet mogelijk. De annulering heeft betrekking op het gehele eerste semester van 2020-2021.

Studieplanning

Neem contact op met je studieadviseur of tutor om alle vragen te stellen over je studieplan.

Ja, er wordt geadviseerd om een ​​back-up te hebben voor het geval ook semester 2 wordt geannuleerd.

Neem voor individueel advies contact op met je uitwisselingscoördinator.

Bij sommige faculteiten is het mogelijk om je afstuderen uit te stellen om op uitwisseling te gaan. Je uitwisseling moet echter plaatsvinden direct na je oorspronkelijke afstudeerdatum. Neem contact op met je studieadviseur of tutor om te vragen naar de mogelijkheden voor uitstel bij jouw faculteit.

Neem contact op met je studieadviseur of tutor om te informeren naar de mogelijkheden om een ​​tussenjaar te nemen.

Beurzen

Deze informatie is momenteel nog niet beschikbaar. De Europese Commissie moet nog beslissen over deelname van het VK aan het Erasmus-programma in 2021-2022. Aangezien je in 2021-2022 opnieuw een aanvraag voor een uitwisseling moet indienen, kun je desgewenst andere bestemmingen kiezen.

De Holland Scholarship kan worden uitgesteld tot semester 2 20/21. Als je je uitwisseling uitstelt tot 2021-2022, moet je opnieuw een aanvraag indienen voor zowel de uitwisseling als de Holland Scholarship.