Reizen vanuit Nederland

Ben je UU student en heb je de Nederlandse nationaliteit, dan raden we je met klem af om naar het buitenland te reizen. De Universiteit Utrecht volgt het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op Nederland Wereldwijd. Er zijn voor veel landen beperkingen voor het in- en uitreizen. Bovendien kan je in Nederland gebruikmaken van de medische zorg én heb je in Nederland in veel gevallen een groter netwerk om op terug te vallen. 

Terugreizen naar je thuisland

Ben je internationale student in Utrecht en vraag je je af of het verstandig is om terug te reizen naar jouw thuisland? Een lastige afweging die je uiteindelijk zelf maakt. In alle gevallen raden we je aan te kijken naar mogelijkheden om onderwijs te volgen in/vanuit jouw thuisland, mogelijke (toekomstige) reisbeperkingen en de gezondheidszorg in jouw thuisland.   

Internationale degree studenten die hun hele studie volgen in Utrecht, raden we aan om hier te blijven en onderwijs op afstand te volgen. Wil je toch terugkeren, doe dit dan in overleg met je studieadviseur. Hij of zij kan je ook helpen bij het maken van de afweging. Het kan ook zijn dat je als internationale degree student staat ingeschreven bij de UU, maar tijdelijk in het buitenland studeert. We vragen je in dat geval bij vragen contact op te nemen via coronavirus@uu.nl voor advies op maat. 

Internationale studenten die op exchange zijn bij onze universiteit kunnen het beste contact opnemen met hun thuisuniversiteit om af te stemmen of terugkeren naar huis wenselijk en mogelijk is. 

Erasmus+ uitwisselingen

Ben je op Erasmus+ uitwisseling of heb je plannen om dit te gaan doen, dan vind je actuele vragen en antwoorden op de Erasmus+ pagina van de UU. Staat het antwoord op je vraag hier niet bij, stuur dan een e-mail naar erasmus@uu.nl.