De Universiteit Utrecht volgt de instructies van de Nederlandse regering over de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die de verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen. Op www.uu.nl lees je meer over wat je doet als jij (of een huisgenoot) coronagerelateerde klachten hebt.

Bekijk de basisregels voor gezondheid en veiligheid over sociale afstands- en hygiënemaatregelen die voor iedereen gelden. Lees de huisregels in de gebouwen van de Universiteit Utrecht.

Heb je coronagerelateerde gezondheidsklachten? Blijf dan thuis en laat je testen (ook bij milde klachten). Testen is gratis en er zijn in Utrecht meerdere testlocaties. Maak een afspraak via 0800-1202 of www.coronatest.nl. Blijf thuis tot je testafspraak en blijf vervolgens thuis totdat je de uitslag hebt ontvangen. Volg vervolgens het advies van de GGD. 

Voor een aantal regio's en landen geldt het advies om bij aankomst of terugkeer in Nederland tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Omdat de situatie doorlopend verandert, adviseren we je de website van de rijksoverheid te raadplegen voor actuele informatie en meer over voor welke landen en gebieden dit advies geldt. et land waar je bent geweest. Op de website van de overheid lees je meer over thuisquarantaine en reizen.

Op www.uu.nl lees je wat je doet als jijzelf of een huisgenoot (lichte) symptomen van het coronavirus hebben.

Als je besmet bent met het coronavirus, blijf je thuis en volg je de instructies van de GGD. 

Als je vanwege het coronavirus geen onderwijs op locatie kan of wil volgen, kun je op alternatieve wijze onderwijs volgen. Je neemt hierover contact op met de studieadviseur van je opleiding. 

Als een vriend of huisgenoot in quarantaine is, kan dit uitdagingen opleveren. Hieronder vind je  een aantal tips over hoe je hiermee om kunt gaan:

  • Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar respecteer de quarantaine en bewaar fysiek afstand.
  • Er zijn allerlei praktische manieren om een huisgenoten of vrienden in quarantaine te helpen. Je kunt bijvoorbeeld boodschappen voor diegene doen. Vraag iemand in quarantaine hoe je kunt helpen.
  • Quarantaine kan ertoe leiden dat mensen zich geïsoleerd en eenzaam voelen. Geef elkaar wat extra aandacht en zorg ervoor dat je regelmatig (digitaal) contact hebt.
  • Wil je een nieuwe internationale student helpen? Meld je aan als pre-departure mentor bij ESN Utrecht.

Voor internationale studenten van het UCU zijn ruimtes beschikbaar op de campus waar zij eventueel in quarantaine kunnen.