Student met tas masterkeuze

Ben je op zoek naar een passende master? Dan vind je op deze pagina het begeleidingsaanbod op het gebied van masterkeuze en hebben we wat handige sites op een rijtje gezet.

Ben je op zoek naar een master, maar weet je niet precies wat er bij je past? Blijf je twijfelen, misschien ook óf je wel een master wilt doen? In de workshop Kiezen voor master en loopbaan leer je hoe je dat kunt aanpakken.

Werkwijze

De workshop bestaat uit één online bijeenkomst.

  • Je leert meer over het maken van keuzes: hoe pak je dit aan? Wat is de functie van twijfels?
  • Met tests en opdrachten breng je je motivatie, interesses en kwaliteiten in kaart.
  • Je leert hoe je een vertaalslag kan maken naar vervolgstudies (binnen of buiten de Universiteit Utrecht) en carriereperspectieven.
  • Je krijgt tips voor het vinden van goede  informatie over masters en loopbaanopties.

Voor wie? 

Als je twijfelt over een master of op zoekt bent naar een master die bij je past. Studenten geven aan dat ze veel leren van de interactie met medestudenten die in dezelfde situatie zitten. 
Wil je eerst meer specifiek ingaan op jouw wensen voor een opleiding of je persoonlijke situatie? Maak dan hieronder een afspraak met de studieloopbaanadviseur.

Let op: ben je minimaal derdejaars? Dan kun je ook deelnemen aan de training Zelfanalyse voor loopbaan van Career Services. Daar is meer tijd ingeruimd voor het onderzoeken van jouw persoonlijke werkvoorkeuren en je kwaliteiten. Als je nog weinig aandacht hebt besteed aan het ontdekken daarvan, doe deze workshop dan eerst. In de workshop Kiezen voor master en loopbaan ligt de nadruk op het vinden van masters bij jouw wensen en is er meer begeleiding bij het proces van kiezen.

Datum en inschrijven training (alleen voor UU-studenten): 

Vragen?

Mail naar de studieloopbaanadviseur: studiekeuze@uu.nl.

Ben je op zoek naar een master, maar weet je niet precies wat er bij je past? Of heb je vragen over jouw specifieke situatie en wensen bij het zoeken naar een master? In een individueel gesprek denkt een ervaren studieloopbaanadviseur mee met je persoonlijke situatie. 

Werkwijze

Er wordt verkend wat jouw motieven, interesses en kwaliteiten zijn en je bepaalt samen waar jij in je keuzeproces staat en hoe je een vertaalslag kan maken naar vervolgstudies.

Voor wie? 

Voor studenten die vragen hebben over hun specifieke situatie en wensen als het gaat om masterkeuze. Wil je eerst meer tools krijgen om op een goede manier een master te kiezen? Schrijf je dan in voor de training Kiezen voor Master en loopbaan. 
Deze service is alleen open voor studenten van de Universiteit Utrecht. Een studiekeuzegesprek is gratis.

Maak direct een afspraak