studenten aan het werk

Een workshop kan je helpen om aan de slag te gaan met je studiekeuze, dat doe je met opdrachten en (beroepskeuze)testen. Het werkt stimulerend om dit samen te doen met studenten die in dezelfde situatie zitten. Wil je meer specifiek ingaan op jouw wensen voor een opleiding of je persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak met de studieloopbaanadviseur.  

Wil je alternatieven verkennen voor je bachelor? In deze workshop krijg je tools aangereikt om goed te kiezen, om je eigen wensen duidelijker te krijgen en op een goede manier informatie te zoeken. Leer hoe keuzes maken werkt en maak een stappenplan om de studie te vinden die bij je past.

Werkwijze

Voorafgaande de workshop krijg je wat huiswerk. In een groep van ongeveer 10 studenten ga je vervolgens aan de slag met behulp van oefeningen, opdrachten en een professionele beroepskeuzetest. Ook kijken we wat voor opleidingen en werk daarbij passen. Daarbij nemen we alle studies uit het hoger onderwijs in Nederland als opties en leer je hoe je informatie kunt zoeken en beoordelen. Studenten geven aan veel te leren van de interactie met medestudenten.

Voor wie

De workshop is in principe bedoeld voor eerstejaars bachelorstudenten van de Universiteit Utrecht, maar als tweedejaars ben je ook welkom. Let op: ben je op zoek naar een masteropleiding? Volg dan de workshop kiezen voor Master en loopbaan.

Data en inschrijven (online) workshop studiekeuze (alleen voor UU-studenten)

Mail voor vragen naar de studieloopbaanadviseur: studiekeuze@uu.nl 

Twijfel je aan de gekozen bachelor? Of heb je vragen over jouw specifieke situatie en wensen bij het zoeken van een andere bachelor? In een individueel gesprek denkt een ervaren studieloopbaanadviseur mee met je persoonlijke situatie.

Werkwijze

Er wordt verkend wat jouw motieven, interesses en kwaliteiten zijn en je bepaalt samen waar jij in je keuzeproces staat en hoe je verder kunt. Mogelijk heb je al een idee van een nieuwe studierichting of heb je juist hulp nodig bij je eerste stappen. Het resultaat van het gesprek is een persoonlijk actieplan waar je zelf mee aan de slag gaat en hoe je die kunt vertalen naar opleidingen.

Voor wie?

Voor studenten die vragen hebben over hun specifieke situatie en wensen bij het zoeken van een andere bachelor. Wil je eerst meer tools krijgen om op een goede manier een studie te kiezen? Schrijf je dan in voor de workshop studiekeuze.
Deze service is alleen open voor bachelorstudenten van de Universiteit Utrecht. Een studiekeuzegesprek is gratis.
Ben je op zoek naar een master? Bekijk dan de pagina begeleidingsaanbod voor masterkiezers.

Maak direct een afspraak