Visit this page for information in English

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van het Platform? Bijvoorbeeld voor aangepaste stages, trainingen solliciteren met een functiebeperking en het rolstoeltoegankelijkheidsonderzoek? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief die  per twee maanden uitkomt.

Live contact 12 augustus

Heb je vragen over studeren met een functiebeperking of wil je gewoon een keertje praten met een student die al wat langer studeert en ervaring heeft met studeren, het studenten leven, wonen en werken? Op 12 augustus kun je tussen 10:00 en 17:00 live in contact komen met een student voor jou vragen.

Je kunt met ons op 3 manieren in contact komen:

  • Via een doorlopend Teams kanaal waar je ieder moment tussen 10:00 en 17:00 kan ‘langslopen’ om je vraag te stellen. Via de deze link kom je op het Teams kanaal terecht. 
  • Liever tijd inplannen? Dat kan ook! Je kunt tussen 10:00 en 17:00 een tijdslot reserveren om met één van ons te praten. Deze optie is geschikter als je een persoonlijke vraag hebt waar je wellicht meer tijd voor nodig hebt. Je kunt je hier een tijd inplannen
  • Liever geen live contact? We zijn ook via Whatsapp beschikbaar. Vul via deze link je telefoonnummer in om via Whatsapp in contact te komen. We sturen je dan zo snel mogelijk een bericht.

Heb je op 12 augustus andere plannen maar heb je toch vragen? [RH4] Stuur ons dan een mail! We beantwoorden graag via die weg alsnog je vragen of plannen na 12 augustus een afspraak in.

Je kunt ons bereiken op: onbeperktstuderen@uu.nl 

Met wie kun je 12 augustus praten

Benieuwd naar de achtergrond wie je 12 augustus kunt spreken? Lees hieronder meer:

Richard Horenberg

Foto van Richard Horenberg

Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn geneeskunde opleiding (master jaar 3) waaraan ik binnenkort zal gaan afstuderen. Na zo lang studeren weet ik goed wat je te wachten staat als nieuwe student. Nieuwe plek, op kamers, bijbaantje, nieuwe vrienden maken en dan ook nog studeren! Er komt veel op je af en ik help je graag op weg als je vragen hebt.

Buiten het geneeskundige vakgebied ben ik als arts in spe middels het honours programma Descartes in aanraking gekomen met het beleid omtrent studeren met een functiebeperking. Na een onderzoek onder de studenten bleek dat er veel vraag was om een groep te vormen die zich inzet voor de belangen van studenten met een functiebeperking en hen op weg kan helpen met een scala van dingen. Zo doende heb ik met hulp van de Universiteit Utrecht het Platform Onbeperkt Studeren opgericht. Binnen het platform heb ik voornamelijk coördinerende taken en zet ik mij in om de universiteit nog toegankelijker en inclusiever te maken voor alle huidige en toekomstige studenten.

Hanneke Schroten

Mensen helpen is iets wat ik als vanzelfsprekend doe. Ik ben hier in 2017 begonnen met de dubbele bachelor natuur- en wiskunde en toen ik mijn plek een beetje had gevonden, aan het eind van mijn eerste jaar, wilde ik achter de schermen kruipen en wat betekenen voor mijn medestudenten.

Ik heb dat daarna twee jaar met veel plezier gedaan rondom het onderwijs in mijn departementen en het bevalt me zo goed dat ik niet wil stoppen.

Toen ik me bezig hieldbezighield met de extra tijd regelingtijdregeling hoorde ik van Platform Onbeperkt Studeren, wat mij een leuke manier leek om me te blijven inzetten voor mijn medestudenten.

Ik heb zelf ervaren hoeveel er mogelijk is als er rekening wordt gehouden met je beperkingen, er naar je geluisterd wordt en waar nodigwaar nodig aanpassingen gemaakt worden. Ik geniet enorm van de mogelijkheden die ik daardoor heb en ik gun iedereen om te studeren zonder zich beperkt te voelen door de universiteit.

Ik hoop mijn ervaringen te kunnen gebruiken om te helpen in de mogelijkheden en communicatie voor studenten met een functiebeperking.