NIEUW: Combineer werken & promotieonderzoek na je afstuderen

Ben jij gedreven door inhoud en door maatschappelijk belang? Neem je graag de tijd om een probleem goed door te lichten? En wil je je zowel professioneel als academisch verder ontwikkelen? Dan is het PhD traineeship IT iets voor jou!

Wat houdt het in?

Op 1 september start het PhD-traineeprogramma van het departement Informatica samen met publieke organisaties. Er zijn 10 PhD traineeship posities beschikbaar voor o.a. afgestudeerde masterstudenten Informatica en Informatiekunde. In dit programma kun je in 6 jaar promoveren op een onderwerp in de Informatica en tegelijk je eerste stappen zetten in een carrière in de publieke sector. De succesvolle PhD-ers groeien door naar cruciale IT-functies binnen de publieke sector. Denk aan afdelingshoofd of senior projectleider/adviseur. Als PhD-trainee doe je 2 dagen per week onderzoek op een Informatica onderwerp en werk je 3 dagen per week aan zowel strategisch/tactische als operationele opdrachten. In het onderzoek werk je aan een aantal wetenschappelijke vraagstukken die leiden tot een aantal artikelen of een proefschrift.

Je komt voor het programma in aanmerking met een afgeronde wo-masteropleiding Informatica of Informatiekunde of een andere relevante opleiding zoals Data Science.

Deelnemers & mogelijke opdrachten

Aan het programma nemen verschillende organisaties uit de publieke sector deel zoals bijvoorbeeld de gemeente Utrecht, de Politie en P-direct (verantwoordelijk voor alle HR-administraties van de rijksoverheid). Deze organisaties presenteren hun ambities en onderzoeksopdrachten in het voorjaar van 2017 aan de docenten en hoogleraren van Informatica. Mogelijke opdrachten bevinden zich o.a, rond Big Data, Security en Simulatie. In eerste instantie formuleren hoogleraren en docenten op basis hiervan onderzoeksopdrachten en benaderen zij geschikte bijna afgestudeerden die hierop kunnen promoveren.

Wat krijg je ervoor terug?
  • Als PhD-trainee ben je fulltime in dienst van de organisatie uit de publieke sector
  • Je ontvangt een fulltime groeiend marktconform salaris met goede secundaire voorwaarden
  • Je werkt 3 dagen per week bij de opdrachtgever en 2 dagen per week op de universiteit
  • Gedurende het traject ben je deel van een groep van 10 PhD-trainees en word je zowel persoonlijk en als team begeleid door de programmacoördinator. Inhoudelijk word je begeleid door je opdrachtgever en je promotoren
  • Na 6 jaar ben je gepromoveerd, heb je relevante kennis, ervaring en een relevant netwerk opgebouwd en beschik je over een sterke basis voor je verdere carrière
Meer weten?

Wil je meer weten over deelnemende organisaties, het programma en de aanmeldprocedure? Neem dan contact op met:

Simone Kastelein, Career Officer Betawetenschappen (s.kastelein@uu.nl
of
Arjen van Vliet, hoofd Career Services Universiteit Utrecht (a.vanvliet@uu.nl)