Welkom terug; we hopen dat je een waardevolle en leuke tijd hebt gehad in het buitenland!

Het is belangrijk dat je je cijfers en studiepunten goed laat registreren.

Lees de onderstaande informatie goed door om te checken of je niets bent vergeten. Natuurlijk hopen we dat je ook je ervaringen wilt delen voor toekomstige studenten!

De meeste partneruniversiteiten sturen de cijferlijsten naar het International Office. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je studieresultaten bij te laten schrijven op je UU-cijferlijst.

Het omzetten van in het buitenland behaalde studiepunten en cijfers is geregeld in de Onderwijs- en Examenregeling van je opleiding, en die die bevoegdheid ligt bij de examencommissie.

De meeste Europese universiteiten gebruiken EC en normaal gesproken behaal je 30 EC per semester. Voor de universiteiten die geen EC gebruiken is een omrekentabel beschikbaar. 

Om je studiepunten te laten meetellen voor je diploma, kan het zijn dat je naast de cijferlijst extra informatie moet aanleveren. Bijvoorbeeld informatie over hoeveel uur je aan een bepaald vak hebt besteed en welk studiemateriaal je hiervoor hebt gebruikt. 

Buitenlandse resultaten worden omgezet naar V/ONV (voldoende/onvoldoende). Daarnaast worden de oorspronkelijke vakken en grades geregistreerd in Osiris en afgedrukt op het Internationaal Diploma Supplement. Je kunt nalezen in de OER van je opleiding hoe dit precies geregeld is.

We hopen dat je een waardevolle en leuke tijd hebt gehad in het buitenland!

Deel je ervaringen door:

  • Een verslag te schrijven: Erasmus studenten / andere studenten (andere studenten zijn geen Erasmus studenten). Je verslag zal beschikbaar worden gemaakt voor UU studenten die zich aan het oriënteren en voorbereiden zijn voor een uitwisseling, plaatsing of een onderzoeksperiode in het buitenland. Je naam en studentnummer zullen uit het document worden gehaald. Als je via een centrale partner op exchange bent geweest stuur je report dan naar ubd.oo.verslagen@uu.nl. Als je via een facultaire partner op exchange bent geweest stuur je report dan naar het International Office van je faculteit.
  • Een presentatie Studeren in het buitenland of pre-departure bijeenkomst bij te wonen
  • Praat met andere studenten over jouw ervaring en beantwoord hun vragen. Zowel zij als de medewerkers van het International Office zullen je zeer dankbaar zijn! Neem contact op met het International Office voor meer informatie.

Je internationale ervaring in Utrecht te gebruiken

  • Wil je graag internationale studenten in Utrecht leren kennen en helpen? Ga dan naar de website van ESN Utrecht. ESN is een studentenorganisatie die internationale studenten zich thuis laat voelen in Utrecht en Nederland door activiteiten te organiseren en door middel van mentor programma’s.
  • BuddyGoDutch koppelt internationale studenten 1 op 1 aan Utrechtse studenten gedurende hun hele verblijf. Het idee is dat je afspreekt met je internationale buddy om op persoonlijke wijze cultuur uit te wisselen. Daarnaast worden er (vrijblijvende) activiteiten en borrels georganiseerd. We zijn altijd op zoek naar leuke en enthousiaste Utrechtse studenten. Wil je buddy worden van een uitwisselingsstudent? Schrijf je in op www.buddygodutch.nl , of check Facebook/BuddyGoDutch.
  • Wil jij je grenzen blijven verleggen, ook na je terugkomst? Wordt dan lid bij AEGEE-Utrecht . AEGEE-Utrecht is, naast een gezelligheidsvereniging in Utrecht, deel van een netwerk binnen Europa. Met 13.000 leden in 40 landen kun je bijna elke week op reis om nieuwe mensen, landen en culturen te ontdekken. Van lezingen tot wintersport, er is van alles mogelijk. Je kunt je het hele jaar door aanmelden.

Lees hier meer over 'Reverse culture shock'