Kosten en financiering

Als je op uitwisseling gaat is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die dit met zich mee brengt. Je budget kan een beperking zijn voor je keuze van de bestemming in het buitenland. Als je op uitwisseling gaat dan blijf je het reguliere voltijd collegegeld betalen aan Universiteit Utrecht. Je hoeft geen collegegeld in het buitenland te betalen.

Kosten

Voordat je je aanmeldt is het belangrijk dat je een schatting maakt van de kosten die je denkt te gaan maken. Houd rekening met kamerhuur, verzekering, reiskosten, en de algemene kosten die je maakt om in het land te leven. Houd in gedachte dat in het land zelf de kosten erg kunnen variëren tussen de verschillende bestemmingen. Op de meeste bestemmingen pagina's onder het kopje 'costs' is informatie te vinden over de kosten waar je rekening mee moet houden als je naar een desbetreffend land gaat of universiteit gaat. Tijdens de study abroad weeks kan je een workshop volgen die je meer inzicht geeft in hoe je een exchange financiert. Een spreadsheet en FAQ kan je bekijken op de pagina van de study abroad weeks.

Financiering

Het is handig om een overzicht te maken van alle inkomsten die je hebt (spaargeld, DUO lening, beurzen, etc.). Meer informatie vind je ook op pagina van de study abroad weeks. Daarnaast zijn er een aantal beurzen voor uitwisselingen buiten Europa. Meer informatie over beurzen vind je hier.