Go Global staat volledig in het teken van studeren in het buitenland. Door je al voor de zomervakantie te verdiepen in de mogelijkheden en de kansen die een exchange biedt, kan je in je tweede jaar een goede keuze maken. Wij helpen je daarbij door verhalen te vertellen en activiteiten te organiseren. Het evenement wordt georganiseerd door een commissie van enthousiaste studenten die zelf ook in het buitenland hebben gestudeerd. 

Het Go Global evenement 2019 vindt plaats op de volgende dagen:

22 mei - Uithof (Ruppert) - 12:30 tot 16.00
23 mei - Drift 27 (Bibliotheek) - 12:30 tot 16.00

Programma

Woensdag 22 mei 2019, Rupperthal, Utrecht Science Park:

12.30-16.00 Informatiemarkt locatie Rupperthal, hier zijn o.a. (internationale) studenten aanwezig die jou alles kunnen vertellen over hun ervaringen in het buitenland, het International Office, Fullbright Center, AIESEC en Alumni
De informatiemarkt is inclusief gratis eten en drinken!

14.00-15.00 lokaal Ruppert 111, Workshop door Advident; hoe kun je jezelf aanpassen aan de verschillende culturen tijdens je buitenlandervaring

13.15-14.00 uur & 14.15-15.00 uur lokaal Ruppert 121, Praktische informatiesessie International Office: Ben jij benieuwd of een uitwisseling iets voor jou is? Bezoek deze bijeenkomst dan waarin je uitleg krijgt en je al je vragen kan stellen!

 

Donderdag 23 mei 2019, Drift 27, Universiteitsbibliotheek Binnenstad:

12.30-16.00 Informatiemarkt, Binnenplaats van de Universiteitsbibliotheek (Drift 27): hier zijn o.a. (internationale) studenten aanwezig die jou alles kunnen vertellen over hun ervaringen in het buitenland, het International Office, Fullbright Center, AIESEC, coördinator stages, alumni en arbeidsmarkt Josi Smit
De informatiemarkt is inclusief gratis eten, drinken en een ijsje!

13.15-15.00, Drift 25-001: Workshop Interculturele Vaardigheden (door Pauline Hörmann): Een experience-based workshop waarin je leert hoe te communiceren met mensen uit andere culturen en hoe jij anderen kunt helpen met integreren in Nederland

13.15-14.00 & 14.15-15.00, Drift 21 lokaal 006: Praktische Informatiesessies International Office, Ben jij benieuwd of een uitwisseling iets voor jou is? Bezoek deze bijeenkomst dan waarin je uitleg krijgt en je al je vragen kan stellen!

15.15, Drift 21, 032: Afsluiting door James Kennedy, Dean Utrecht University College

 

Voor wie is het Go Global event?

De Go Global week is vooral bedoeld voor eerstejaars UU-studenten en andere UU-studenten die geïnteresseerd zijn in studeren in het buitenland. Te weinig studenten weten nog hoe geweldig een verblijf in het buitenland is (zowel  voor studie, onderzoek als stage) en wat een waardevolle toevoeging het vormt aan je studententijd!

Meer informatie

Voor meer informatie zijn wij te bereiken op goglobal@uu.nl. Like vooral onze Facebookpagina waar wij ook alle nieuwtjes en het programma zullen publiceren.

Doel van de week

Met het organiseren van de Go Global week staat het voor het team van de Go Global week duidelijk voor ogen dat in het buitenland studeren zo fantastisch is, dat iedereen moet weten hoe geweldig een buitenlandverblijf is. Verschillende doelstellingen die gesteld zijn voor de week helpen daarbij:

  1. Kennis: studenten moeten weten dat het mogelijk is om naar het buitenland te gaan, het is opgemerkt dat niet iedereen weet dat je in je studie naar het buitenland kan gaan voor studie, stage of onderzoek.
  2. Bewustwording: studenten moeten bewust de keuze voor zichzelf maken, daarbij een buitenlandverblijf overwegend. Daarbij wordt erop gestuurd om de aandacht in het normale curriculum voor buitenland studies te verhogen.
  3. Motivatie: zorgen dat studenten naar het buitenland willen, enthousiast maken!