Innovatiewetenschappen

Let op: Vanaf het aankomend cursusjaar (2023-2024) wordt de minor Innovatiewetenschappen niet meer aangeboden. Zittende studenten kunnen de minor nog afmaken.

Auto’s die rijden op waterstof, een nieuw biotech medicijn en de magneettrein. Alle drie wetenschappelijke hoogstandjes, maar hoe zorg je nu voor de daadwerkelijke maatschappelijke invoering? In deze minor Innovatiewetenschap leer je hoe je van een veelbelovende natuurwetenschappelijke of technologische uitvinding een succesvolle toepassing, een geslaagde innovatie kunt maken.

De aandacht ligt in deze minor op twee terreinen: Energie & Transport en Life Sciences. Je bestudeert de oorzaken en gevolgen van innovatie en de daarmee samenhangende veranderingsprocessen. Ook verdiep je je in wetenschap- en technologiebeleid, innovatiebeleid en innovatiemanagement. Het uitgangspunt is steeds: hoe kunnen we het innovatieve vermogen van onze samenleving verhogen?

Inzicht en toepassing

Het leerdoel van deze minor is dat je inzicht krijgt in het verloop van innovatieprocessen in het bedrijfsleven en in bestuurlijke processen bij de overheid en maatschappelijke organisaties. Ook leer je strategieën te ontwikkelen voor het management van onzekerheden in de dynamiek van deze processen.

Inschrijven

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met studieadviseurs Pieter Louwman of Sacha Handgraaf via studyadvisor.sd.bsc@uu.nl. Heb je praktische vragen, bijvoorbeeld over de inschrijving? Mail dan naar studadm.geo@uu.nl.