Informatiekunde

(Minor)

Informatiekunde houdt zich bezig met alle facetten van digitale media en ICT (informatie- en communicatietechnologie), zowel de technische als de niet-technische. Je kunt het vakgebied ook omschrijven als de menselijke kant van automatisering. Informatiekunde probeert de ontwikkelingen op ICT-gebied beter te begrijpen, de sociale en organisatorische effecten ervan in kaart te brengen, en de gebruiksmogelijkheden beter te benutten. De meeste mensen zijn immers niet speciaal opgeleid om met ICT te werken, hoewel ze er dagelijks intensief gebruik van maken. Dat stelt extra hoge eisen aan gebruiksgemak, interfaces, invoering en ondersteuning.

We raden je aan om te kiezen voor één van de samenhangende pakketten, zoals hier onder weergegeven. Je volgt uit het gekozen pakket dan eerst het niveau 1 vak en kiest daarna drie van de vier niveau 2 en 3 vakken. Je kunt in de minor ook zelf een vakkenpakket samenstellen door vier vakken (van elk 7,5 EC) te kiezen uit de lijst van alle minorvakken van Informatiekunde.

3 voorbeeldpakketten

Inschrijven

Je kunt je in Osiris online inschrijven voor deze minor. De Osiris-code is INFOINKU. Daarnaast schrijf je je ook via Osiris online in voor de vakken waarmee je de minor wilt invullen.

 

Roosters

Klik op de code van het vak om naar Osiris te gaan. Kies dan het tabblad Rooster.

Bestellen benodigde boeken en dictaten

wo4you.nl

Meer weten?

Stuur een mail naar de studieadviseur.
E-mail: studieadviseur.inku@uu.nl

Vragen over je inschrijving: science.inform.ba@uu.nl