Geologie van de vaste aarde

Let op! De samenstelling van het minorpakket kan als gevolg van aanpassingen in het onderwijsprogramma van de bacheloropleiding Aardwetenschappen mogelijk wijzigen zowel qua inhoud als qua periode/timeslot.

Allereerst leer je in deze minor de basisbegrippen uit de geologie kennen. Daarna kun je je kennis van dit vakgebied verdiepen in de richting die jou het meest aanspreekt. Zo kun je bijvoorbeeld meer leren over gebergtevormingsprocessen en de materiaalkundige aspecten die daarin een rol spelen. Of je kijkt naar hoe sedimentaire bekkens zich vormen en evolueren onder invloed van plaattektoniek, klimaat en biologische factoren. Of je richt je op het economische belang van de geologie, zoals dat onder meer tot uiting komt bij de opsporing van olie, gas en drinkwater, bij grote infrastructurele problemen en bij milieu- en natuurrampen.

Inschrijven

Meer informatie

Vragen over de minor kun je per e-mail stellen aan de studieadviseur Aardwetenschappen via studieadviseur.aw@uu.nl. Heb je praktische vragen, bijvoorbeeld over de inschrijving? Mail dan naar studadm.geo@uu.nl.