Educatieve minor alfa

Wil jij tegelijkertijd met het behalen van je bachelor je beperkte tweedegraads lesbevoegdheid verwerven en ben je momenteel bezig met een van de volgende bacheloropleidingen?
 

  • Duitse taal en cultuur (schoolvak Duits);
  • Engelse taal en cultuur (schoolvak Engels);
  • English Language and Culture (schoolvak Engels)
  • Franse taal en cultuur (schoolvak Frans);
  • Nederlandse taal en cultuur (schoolvak Nederlands);
  • Spaanse taal en cultuur (schoolvak Spaans);
  • TCS/LAS Moderne Talen: educatie en meertaligheid (schoolvak Engels, Duits, Frans en Spaans).

Meld je dan aan voor de educatieve minor, waarmee je (in combinatie met je bachelordiploma) een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs behaalt. Daarmee kun je lesgeven in het vmbo en de onderbouw van havo/vwo.

De educatieve minor wordt voor bovenstaande opleidingen gezamenlijk georganiseerd. In een afwisselend en uitdagend programma leer je hoe ‘jouw schoolvak’ in elkaar zit, hoe je een interessante les of cursus kunt samenstellen en hoe je je leerlingen goed aan het werk kunt zetten. Je besteedt veel aandacht aan presenteren en spreken voor een groep. Je ontwikkelt je competenties op het gebied van leerpsychologie, pedagogiek en communicatie, maar ook vaardigheden als samenwerken en organiseren komen ruimschoots aan bod.

Tijdens de educatieve minor is er ook ruime aandacht voor de praktijk: zo loop je stage in het vmbo en de onderbouw van havo/vwo op een van onze partnerscholen.

Lees de informatie in onderstaande uitklapmenu’s zorgvuldig door zodat je een volledig beeld hebt van de educatieve minor.

Onderwijsreglement

Lees hier het Onderwijsreglement (pdf) van deze minor.

Jaarkalender

Bekijk de GST-Jaarkalender 2023/2024 (pdf) voor de data van blokken, semesters en inschrijfperiodes.

Meer weten?