Community Engaged Learning

Durven en doen: Verandering maken door Community Engaged Learning

Hands-on aan een maatschappelijk thema samenwerken met partners in de stad om verandering te maken met elkaar. 


Wil je:

  • maatschappelijk betrokken zijn
  • puzzelen op uitdagende vraagstukken, die vaak complex van karakter zijn
  • bijdragen om verandering tot stand te brengen of iets in beweging te zetten
  • werken in co-creatie met mede studenten, docenten en samenwerkende partners
  • je eigen ervaringen en aannames onderzoeken en betekenis geven
  • leren in de praktijk,

- dan is deze minor misschien wel iets voor jou!

De uitdagingen waar de wereld momenteel voor staat liegen er niet om.  Denk aan het klimaatvraagstuk en de ontregelende werking van de pandemie. Ook lokaal, in de stad Utrecht, spelen deze mondiale vraagstukken door. Dit zie je bijvoorbeeld  terug in de groeiende inkomensongelijkheid en de gevolgen hiervan op de toegang tot goed onderwijs.  Of het nou gaat om mondiale, nationale of lokale vraagstukken, er is een groeiende behoefte aan professionals die in staat zijn om deze trends met behulp van wetenschappelijke kennis en inzichten om te buigen tot kansen.

De minor Community Engaged Learning stelt je in staat om de tijdens de studie verworven kennis en inzichten in te zetten voor het mee helpen oplossen van maatschappelijke issues als onderdeel van het curriculum.  Binnen de context van de minor krijgt je de kans om hands-on kennis en ervaring op te doen buiten de beslotenheid van het lokaal en de campus. Door met allerhande vragen en issues van lokale stakeholders en Utrechters in contact te komen, verbreed je je kennis en ontwikkel je jezelf als persoon en als toekomstig professional. Daarnaast stelt het contact met de lokale stakeholder je in staat om het onderwijs dat je krijgt kritisch te bezien tegen de achtergrond van de vragen uit de praktijk.  

Tijdens de minor volg je vier cursussen die elk een verschillend en complementair didactisch, inhoudelijk en thematisch perspectief bieden op het co-creëren en testen van duurzame maatschappelijke innovaties samen met stakeholders. De cursussen worden aangeboden door verschillende disciplines. Verder op deze pagina vind je een uitgebreide omschrijving van deze vakken.