Biologie

Let op, de minor zit voor 2024-2025. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Minoren Biologie

Biologie is een breed vakgebied, van molecuul tot ecosysteem. Een minor bij Biologie bestaat uit 30 EC, waarvan minimaal 7,5 EC op minimaal niveau 2.

Studieprogramma en ingangseisen

Bij Biologie bieden we drie minorpakketten aan. Twee in de richting van de Mariene biologie en één in de richting van de Celbiologie. Er is plaats voor in totaal 10 minorstudenten per studiejaar. Zie voor cursusomschrijvingen de Onderwijscatalogus.

De ingangseisen voor de minor zijn minimaal de ingangseisen voor de niveau 1 cursussen: vwo-profiel NG met natuurkunde of NT met biologie. Niveau 2 cursussen hebben één of meerdere niveau 1 cursussen als ingangseis, zoals aangegeven in de Onderwijscatalogus. Bovendien is het minorpakket Celbiologie alleen toegankelijk voor studenten van de Universiteit Utrecht. 

Als je vragen hebt, kun je een mail sturen naar de studieadviseurs (studieadviseur.bio@uu.nl) of een afspraak maken via de Online agenda.

Deadline inleveren minorformulier

Schrijf je in voor het eind van de inschrijfperiode voor periode 1 het daaropvolgende studiejaar via het inschrijfformulier onderaan deze pagina. Kijk op de website voor de inschrijfperiode: In- en uitschrijven (keuze)cursus - Biologie - Studenten | Universiteit Utrecht (uu.nl).

De plaatsing gebeurt per cursus, in de inschrijvingsperiode voor de cursus die je gaat volgen. Je hoort ongeveer twee weken na de sluiting van de inschrijvingstermijn of je geplaatst bent. Je ontvangt dan een email ter bevestiging en kunt het vak dan zien in Osiris-student.

Minorpakketten

Inschrijven

Vul dit formulier volledig in als je een minor wilt doen bij Biologie.

Let op, de minor zit voor 2024-2025. Inschrijven is niet meer mogelijk.