Bestuurs- en Organisatiewetenschap

Als je een masterprogramma van bestuurs- en organisatiewetenschap wilt volgen en niet beschikt over een bachelor bestuurskunde of bestuurs- en organisatiewetenschap, dan is het volgen van de minor een vereiste.
Heb je net een bachelor afgerond of zit je in het laatste jaar van je bachelor en heb je ruimte voor een samenhangend pakket cursussen in de bestuurs- en organisatiewetenschap? Ook dan kun je je inschrijven voor deelname aan de minor b&o.
 
Binnen de opleiding Bestuurs- en organisatiewetenschap richten we ons op het besturen en organiseren van publieke vraagstukken, in wisselwerking met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Wetenschap en praktijk zijn in het onderwijs van b&o altijd nauw met elkaar verweven. Wij willen je wetenschappelijke en praktische inzichten geven die een bijdrage bieden aan de ontwikkeling van de dagelijkse praktijk in organisaties.

Wil je weten hoe organisaties inspelen op de samenleving die voortdurend in ontwikkeling is, die steeds meer diversiteit kent en waarin verantwoordelijkheden in politiek en bestuur een steeds terugkerend onderwerp op de agenda zijn? Wil je weten hoe organisaties in de dienstverlening en hun klanten omgaan met de soms uiteenlopende meningen, wensen en belangen van alle betrokkenen? Of wil je kennis nemen van de dynamiek binnen organisaties, op het gebied van leren en communiceren in organisaties, op het gebied van leiderschap en organisatiecultuur? Als dit de vragen zijn die jou bezighouden, dan ben je bij de opleiding Bestuurs- en organisatiewetenschap (b&o) aan het juiste adres.

Let op! De minor B&O kent twee vormen: de reguliere minor B&O (30 EC) en de B&O-plus minor voor hbo-studenten(45 EC). De B&O-plus minor is er speciaal voor hbo-studenten die interesse hebben in het volgen van een B&O masteropleiding. Na het afronden van de B&O-plus minor ben je als hbo-student toelaatbaar tot de selectieprocedure van de B&O Masters. Voor wo-studenten voldoet de reguliere B&O minor.

Informatie per minor

Informatie voor beide minoren