In de eerste drie blokken van het jaar volg je drie seminars. Elke seminar bestaat (meestal) uit 4 bijeenkomsten. Voordat het blok van start gaat, kun je zelf aangeven welk seminar je wilt volgen. De coördinator van het programma bepaalt daarna in welk seminar de studenten worden geplaatst. Onderwerpen van de seminars van afgelopen jaar: ‘The societal impact of antibiotic resistance’, 'Complexity of climate change', 'Is the era of globalization over?' en ‘Public Order and Security’. De bijeenkomsten worden gegeven door toonaangevende wetenschappelijke experts en hoogleraren in deze onderzoeksgebieden.

Daarnaast worden gedurende het jaar 3 gezamenlijke bijeenkomsten georganiseerd, waarin je meer leert over interdisciplinair honoursonderwijs, onderzoek en bijbehorende vaardigheden. In april, tussen blok 3 en 4, is er een lange weekendexcursie van 3 a 4 dagen. In blok 4 werken de studenten in groepen aan een  interdisciplinair onderzoeksvoorstel en presenteren dit ook.

Kick-off

Op vrijdag 25 september 2020 is er een kick-off voor alle geselecteerde studenten van het programma. Op deze dag leren de studenten en de programmaleiders elkaar tijdens een gevarieerd programma op een ontspannen manier kennen.

Start programma

Het programma start maandag 28 september 2020

Details

  • Alle bijeenkomsten vinden op een vast tijdstip in de avonduren plaats. Per seminar kan dit wisselen tussen maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavonden 
  • Bijeenkomsten duren maximaal 3 uur en worden gepland tussen 18:00 en 22:00 uur
  • De colleges zijn in het Engels
  • De GHIS-cursus bestaat uit 10 EC
  • Het is een extracurriculaire cursus
  • Er is geen cursusgeld aan verbonden
  • Ieder jaar wordt er een excursie van enkele dagen georganiseerd

In verband met de situatie rondom het coronavirus kunnen er wijzigingen in het werving- en selectieproces of in het programma worden doorgevoerd, al naar gelang de situatie daar om vraagt. Op de website vind je de actuele gegevens.

honourscollege_ghis_heidelberg