Descartes College

Wil je honoursonderwijs volgen en over de grenzen van je studie kijken? Dan is Descartes misschien iets voor jou. Je bekijkt je eigen discipline vanuit het geheel van de wetenschappen en gaat in discussie met de beste studenten en docenten van andere vakgebieden. Je volgt Descartes in het 2e en 3e jaar van je studie, naast je gewone bacheloropleiding. 

Da Vinci Project

In het universiteitsbrede, interdisciplinaire honoursprogramma het Da Vinci Project werk je samen met studenten van andere disciplines aan vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, in samenwerking met bedrijven en overheidsorganisaties. Het programma is voor tweede- en derdejaars studenten van de hele universiteit. 

Graduate Honours Interdisciplinary Seminars​ (GHIS)

Voor masterstudenten die op zoek zijn naar een intellectuele uitdaging! Je onderzoekt en bediscussieert in interdisciplinaire, internationale groepen de verschillende strategische thema’s en focusgebieden van de Universiteit Utrecht. Je leert interdisciplinair onderzoek te begrijpen en uit te voeren. 

Leiderschapsprogramma

In het Leiderschapsprogramma leer je wat jou tot een goede leider maakt en leer je verschillende leiderschapsstijlen kennen en herkennen. Je ontwikkelt daarnaast publieke spreekvaardigheden als leider en je werkt samen met de andere studenten aan leiderschapsdilemma's in de dagelijkse praktijk. De interactieve bijeenkomsten worden gegeven door ervaren leiders

Young Innovators

Speciaal voor masterstudenten met innovatief potentieel is er het interdisciplinaire Young Innovators programma. Je bestudeert maatschappelijke uitdagingen in kleine, internationale groepen studenten. Met coaches en experts werk je aan een betere wereld. Je ontwikkelt innovatorschap en innovatievaardigheden. 

De honoursprogramma's zijn toegankelijk voor alle studenten en doe je naast je reguliere masteropleiding. Er is meestal wel een selectieprocedure.

 

 

Elke bacheloropleiding biedt een honoursprogramma aan dat je meestal kunt volgen vanaf het begin van je studie. Maar je kunt ook gedurende het eerste jaar instromen in een honoursprogramma. Op jouw opleidingspagina vind je informatie over het honoursprogramma van je opleiding. Meer informatie over de facultaire honoursprogramma's vind je hier. Algemene informatie vind je op de bachelorkiezerssite.

Een aantal masteropleidingen biedt een honoursprogramma aan dat je meestal kunt volgen vanaf het begin van je masteropleiding. Op jouw opleidingspagina vind je informatie over het honoursprogramma van je opleiding. Meer informatie over de facultaire honoursprogramma's vind je hier. Algemene informatie vind je op de masterkiezerssite.

NWIB Zomerschool

Interdisciplinaire en interuniversitaire zomercursus in samenwerking met de Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB’s). Je hebt veldwerkweken in Athene, Florence, Rome of Sint Petersburg en doet daar onderzoek naar stedelijk erfgoed. Je kunt de zomerschool inzetten als onderdeel van je honoursprogramma.