Studentensite

Mogelijkheden honoursonderwijs UU

De Universiteit Utrecht biedt verschillende mogelijkheden voor het volgen van honoursonderwijs:

Honoursprogramma van je bacheloropleiding

Elke bacheloropleiding biedt een honoursprogramma aan, dat je meestal kunt volgen vanaf het begin van je studie. Maar je kunt ook gedurende het eerste jaar instromen in een honoursprogramma. Op jouw opleidingspagina vind je informatie over het honoursprogramma van je opleiding. Algemene informatie vindt je in de universitaire flyer (pdf) voor honours bacheloropleidingen.

Descartes College

Wil je honoursonderwijs volgen en over de grenzen van je studie kijken? Dan is het Descartes College misschien iets voor jou. De honourscursussen van het Descartes College zijn interdisciplinair en verschillen vanwege hun universiteitsbrede karakter van het facultaire honoursaanbod.

Young Innovators

Speciaal voor masterstudenten met innovatief potentieel biedt de Universiteit Utrecht het Young Innovators programma aan. Dit honoursprogramma van 15 EC kun je samen met ieder masterprogramma van Universiteit Utrecht volgen.

Graduate Honours Interdisciplinary Seminars

Voor masterstudenten die op zoek zijn naar een intellectuele uitdaging, is er het extracurriculaire honoursprogramma Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS). In discussie met wetenschappers en medestudenten leer je interdisciplinair onderzoek te begrijpen en uit te voeren. De seminars zijn te volgen naast elke masteropleiding van de Universiteit Utrecht.

Ben jij een (honours)docent verbonden aan de Universiteit Utrecht en wil je graag meer informatie over het Utrechts honoursonderwijs? Kijk dan ook eens op de website van de Teaching Academy Utrecht University (TAUU) en vind meer informatie over honoursonderwijs op het "kennisplatform".

Feedback

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.

Algemene informatie