Studenten over het Descartes College

“De sprekers behandelen interessante onderwerpen die vaak compleet afwijken van de onderwerpen in je eigen studie.”
Rosita Kiewik - Communicatie- en Informatiewetenschappen

"Het interdisciplinaire karakter van de cursussen zorgt ervoor dat je problemen of concepten door een heel andere bril bekijkt. Daarnaast laten de cursussen je nadenken over de hedendaagse toestand van de wetenschap: is de affaire-Stapel niet een uitwas van de publicatiedruk binnen universiteiten? Moet de staat zich bemoeien met wetenschapsbeoefening?"
Guus Wieman – Geschiedenis

“Je wordt je bewust van de diversiteit in denkwijzen die binnen de wetenschap voorkomt. De borrels en andere activiteiten zorgen ervoor dat dit programma niet alleen interessant, maar ook erg gezellig is.”
Folkert Kuipers – Natuurkunde en Wiskunde

“Reflecteren op de wetenschap wordt op een speelse manier ingevuld met eloquente lectores die een sterke lezing neer kunnen zetten en goed discussies kunnen leiden. “
Gerben van der Werf - Scheikunde

“Het Descartes College deed mij beseffen dat wetenschap zich weliswaar in allerlei vormen manifesteert, maar dat dit niet betekent dat deze uiteenlopende manieren van denken onverzoenbaar zijn.” 
Didi van Trijp - Geschiedenis

Artikelen door Descartes-studenten

Voor de cursus ‘Wetenschap in maatschappelijke context’ onderzochten studenten uiteenlopende onderwerpen zonder zich tot een enkele discipline te beperken. Een artikel over het koloniseren van Mars en een over democratische vorming in het onderwijs zijn gepubliceerd op onderzoeksplatform De Focus.