Studentensite

Voor masterstudenten die op zoek zijn naar een intellectuele uitdaging, is er het nieuwe, extracurriculaire honoursprogramma Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS). Dit programma is te volgen naast elke masteropleiding van de Universiteit Utrecht. Door middel van discussie met onderzoekers leer je wat het betekent om interdisciplinair onderzoek te doen, tegen welke obstakels onderzoekers aan lopen, hoe een interdisciplinair onderzoek opgezet wordt en hoe je over onderzoek communiceert met wetenschappers van andere disciplines en niet-wetenschappers. Ook leer je hoe je een interdisciplinaire onderzoeksvoorstel zo optimaal mogelijk kan schrijven en presenteren.

Thema’s

De seminars zijn opgezet rond de strategische thema’s en focusgebieden waarnaar interdisciplinair onderzoek wordt verricht op de Universiteit Utrecht. De onderwerpen zijn divers, van wereldwijde gezondheidskwesties en de overgang naar duurzaamheid, tot trends binnen de jongerencultuur en wetenschapsfilosofie.

Meer informatie

Benieuwd naar de ingangseisen of wil je meer informatie over de Graduate Honours Interdisciplinary Seminars? Kijk voor meer informatie op de master website.

Op 31 mei zal er een voorlichtingsbijeenkomst plaatsvinden. Deze begint om 19:00 uur in Mick O'Connells in het centrum (Jansdam 3). Er zullen studenten aanwezig zijn die dit collegejaar de Graduate Seminars gevolgd hebben, zodat je hen al je vragen kunt stellen. Voor iets te drinken wordt gezorgd. Aanmelden kan door te mailen naar honourscollege@uu.nl.

Feedback

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.

Algemene informatie