7 februari 2020

Zijn jouw colleges goed over de week verdeeld?

De universiteit kent een onderwijsbedrijfstijd van 48 uur. Regulier onderwijs wordt in een werkweek geroosterd. Van maandag tot en met donderdag kan dit tot 19.00 uur en op vrijdag tot 17.00 uur. De druk op de onderwijshuisvesting neemt toe, het aantal beschikbare vierkante meters neemt de komende jaren af.

De universiteit staat dus voor een uitdaging als het gaat om het effectief en efficiënt roosteren van haar onderwijs. In een ideale wereld wordt het onderwijs zo optimaal mogelijk verspreid over de onderwijsbedrijfstijd. Hoe gaan we dit realiseren? Hoe houd je rekening met docenten en studenten? Hoe houd je het organiseerbaar en betaalbaar voor de universiteit?

Een ingewikkelde puzzel waarvoor de faculteiten Bètawetenschappen, Geowetenschappen en Sociale Wetenschappen (BGS) oplossingen zoeken.

Interactieve bijeenkomst op 27 februari

Welke tips heb je voor de universiteit om het onderwijs gelijkmatiger over de 48-urige onderwijsweek te verspreiden? Waar loop je tegenaan als je in de avonduren college moet volgen? Deze en andere vragen staan centraal tijdens een interactieve bijeenkomst op 27 februari over het gelijkmatiger spreiden van het onderwijs over de onderwijsweek. Wil je hier graag over meepraten? Meld je dan aan voor de bijeenkomst.

Je meldt je aan voor de bijeenkomst door een e-mail te sturen naar Tanja Krieger via t.m.krieger@uu.nl. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Praktische details

  • Datum: 27 februari 2020
  • Tijd: van 15.30 tot uiterlijk 17.00 uur
  • Locatie: zaal G2.19 Martinus J. Langeveldgebouw
  • Genodigden: docenten en studenten van de faculteit Sociale Wetenschappen
  • Voertaal: Nederlands
  • Catering: voor wat te drinken en iets lekkers wordt gezorgd

Project in kader van Netwerk OBP-Talent

De interactieve bijeenkomst vindt plaats in het kader van een project van het Netwerk OBP-Talent. Het doel van het project is om een advies op te stellen voor de Bestuursraad van de faculteiten BGS over hoe de colleges gelijkmatiger over de onderwijsweek verspreid kunnen worden. Het Netwerk OBP-Talent is een netwerk voor ondersteunend en beheerspersoneel (OBP) van de Universiteit Utrecht en is gericht op de professionele ontwikkeling van de deelnemers.

Meer weten?

Wil je meer weten over de bijeenkomst of het project? Neem dan contact op met Tanja Krieger via t.m.krieger@uu.nl.