9 september 2021

Workshopserie De Nieuwe Verbinding

Het nieuwe studiejaar gaat van start en om het jaar goed te beginnen, organiseert De Nieuwe Utrechtse School een grensverleggende, inspirerende, interdisciplinaire workshopserie:  “De Nieuwe Verbinding”. In deze workshopserie ga je samen met HKU (Hogeschool van de Kunsten) studenten aan de slag om het thema ‘communicatie’ te onderzoeken.

Over de workshopserie “De Nieuwe Verbinding”

We gaan gelukkig langzaam weer toe naar een samenleving waarin fysiek contact de norm wordt. Maar de massale transitie naar videobellen en andere vormen van digitaal contact die zich de afgelopen 1.5 jaar heeft voorgedaan, heeft een nieuw licht geschenen op hoe we communicatie ervaren.  Welke lessen kunnen we uit de afgelopen 1.5 jaar trekken? In deze workshop ga je deze communicatie verkennen in 6 sessies op 6 zaterdagen met een team van GNK en HKU studenten, begeleid door professionele kunstenaars en artsen. Hierin worden vragen behandeld als:

'(Hoe) Kan kunst ons helpen om patiënten en collega's beter te begrijpen?' ‘Wat zijn de raakvlakken van de artsen-bril en de kunstenaars-bril?' ‘Wat betekent het om écht contact te maken met een ander mens?’ ‘En hoe wordt dit beïnvloed door de toevoeging van digitale media?’

In 6 weken leer je kennismaken met verschillende specialismen en kunstdisciplines en word je begeleid in een creatief maakproces waarin je samen met HKU studenten aan een onderzoeksvraag gaat werken over het thema 'contact in de virtuele, virtuele en/of hybride dimensie'.

Deelname aan de workshopserie is gratis, alleen je toewijding en enthousiasme zijn vereist!

Data waarop workshops worden gehouden zijn: 2, 9, 16, 30 oktober & 6, 13 november (zaterdag 10.00-15.00) Je wordt verwacht zo veel mogelijk aanwezig te zijn, echter in overleg is het uiteraard mogelijk om één van de dagen afwezig te zijn.

Geïnteresseerd?

Aanmelden kan via deze link.

Voor meer informatie kun je ook mailen naar NieuweUtrechtseSchool@UMCUtrecht.nl of een appje sturen naar 06-57028052