Word een Incluusion Buddy voor vluchtelingenstudenten!

Ben je een student aan de UU en wil je bijdragen aan de academische integratie van vluchtelingstudenten en nieuwe mensen ontmoeten met verschillende achtergronden? Word je enthousiast van nieuwe ervaringen en perspectieven, en misschien zelfs een nieuwe vriend? Meld je dan uiterlijk 7 november aan als vrijwilliger voor het Buddy-programma! 

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Drie lachende studenten

Incluusion

Incluusion biedt vluchtelingen en asielzoekers de kans om gratis deel te nemen aan UU-cursussen. We hebben het Buddy-programma gelanceerd om studenten te helpen wennen aan het dagelijkse leven op de Universiteit Utrecht.

Als buddy kun je hen bijvoorbeeld ondersteunen bij het navigeren op de UU-platforms en locaties, studietips geven, helpen bij het opbouwen van een sociaal netwerk, leuke activiteiten samen doen en natuurlijk deelnemen aan sociale evenementen georganiseerd door Incluusion. Voordat je start krijg je een BuddyTraining waarin we relevante gespreksonderwerpen bespreken en hoe je iemand kan doorverwijzen die meer hulp nodig heeft. Daarnaast leer je meer over de asielprocedure en interculturele communicatie. 

Deelnemen

Deelname is op vrijwillige basis en je wordt gevraagd om ongeveer 2 uur per week beschikbaar te zijn. Als dit iets is wat je graag wilt doen, kun je je eenvoudig aanmelden. Op de Buddy-pagina van Incluusion vind je meer informatie, het aanmeldformulier en belangrijke data. Je kunt ook contact opnemen met incluusion-buddy@uu.nl als je vragen hebt.

Meer informatie
Incluusion