12 september 2019

Word een Academic Buddy

BuddyGoDutch logo

Vind je het leuk om nieuwe mensen te leren kennen? En wil je binnenkort naar het buitenland voor je studie? Misschien is BuddyGoDutch dan wat voor jou. BuddyGoDutch is een academisch buddyprogramma dat (internationale) studenten die in Utrecht komen studeren 1 op 1 koppelt aan studenten die al aan de UU. Doel is de integratie van de internationale student binnen Utrecht te bevorderen.

Als Academische Buddies kunnen studenten elkaar helpen door hun nieuwe of toekomstige woonplaats en de lokale (academische) gewoonten te leren kennen. Het is ook een goede manier om je taalvaardigheden en interculturele competenties te verbeteren (door peer feedback). BuddyGoDutch in het kort:

• het richt zich op de academische setting (niet alleen de sociale)
  • het biedt interessante workshops over interculturele competenties en didactiek op het gebied van interculturele feedback met betrekking tot taalvaardigheden
  • de matching van buddies is gebaseerd op een gedeelde universiteit, stad of land en/of taalbelangen.

Mogelijkheden

Binnen dit programma kun je verschillende rollen vervullen, variërend van minder uitgebreid academisch contact tot uitgebreider. Je wordt gekoppeld aan een andere student, zodat je elkaar kunt helpen met praktische, culturele en sociale zaken met betrekking tot het universitaire/studentenleven/studeren in Nederland of in het buitenland.