Word betaalde vrijwilliger bij de Nationale Monumentenorganisatie

Ben jij geïnteresseerd in erfgoed en monumenten en ben je op zoek naar een leuk betaald vrijwilligersbaantje waar je ervaring kunt opdoen in de monumentensector? De Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is op zoek naar een nieuwe (betaalde!) vrijwilliger. Het werk is interessant voor iedereen die interesse heeft in monumenten en erfgoed.

De Nationale Monumentenorganisatie 

De NMo is een vereniging van professionele monumentenorganisaties die onderling samenwerken en zich inzetten voor een sterke en sterk verbonden monumentensector. De NMo is ook eigenaar van het Monumentenportaal. Dit is een website waar honderden monumenten op staan die beleefd kunnen worden: monumenten om in te overnachten, feesten, trouwen, te bezoeken en om in te wonen. Met dit portaal wordt het beleven van monumenten gepromoot bij een breed publiek. Je kunt op deze handige plek allerlei soorten monumenten snel vinden. De NMo bestaat uit een klein en hecht team van 3 personen dat zowel vanuit huis als op kantoor werkt. 

Wat houdt het werk in? 

Als vrijwilliger houd je je vooral bezig met het Monumentenportaal:

  • je plaatst nieuwe activiteiten op het portaal
  • je houdt pagina’s up to date
  • je benadert nieuwe monumenten om ook (voor niets!) op het portaal te staan

Voor het werken met de website (WordPress) heb je geen voorkennis nodig. Soms word je gevraagd om bij andere bezigheden van de NMo een steentje bij te dagen. Dit wordt erg gewaardeerd zoals het ondersteunen tijdens NMo evenementen. Hierdoor kom je op mooie monumenten locaties in Nederland! 

Uren en vergoeding 

Het aantal uren kan volledig in overleg besloten worden en is flexibel. Het werk valt dus goed te combineren met je studie. Je kunt kiezen om thuis te werken, op kantoor in Naarden Vesting of om dit af te wisselen. Ook krijg je een vrijwilligersvergoeding van 5 euro per uur en je reiskosten worden uiteraard ook vergoed. 

Je werkt met een leuk, gezellig klein team waar je echt onderdeel van uitmaakt. 

Interesse?

Heb je na het lezen van dit bericht interesse gekregen? Mail dan naar info@nmo.nl met een korte motivatie en je cv en dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.