29 januari 2019

Windows 10 geïnstalleerd op studentenpc's van Sociale Wetenschappen, Bètawetenschappen en Geowetenschappen

Vanaf half januari 2019 worden er wijzigingen aangebracht aan de UU-studentenpc’s in zowel de studielandschappen als de computerleerzalen van de faculteiten Sociale Wetenschappen, Bètawetenschappen en Geowetenschappen.

De UU-studentenpc’s in computerleerzalen en studielandschappen worden voorzien van Windows 10. Vanaf dat moment is de meeste onderwijssoftware te vinden op MyWorkplace (start een browser en ga naar myworkplace.uu.nl). Onderwijsapplicaties die (nog) niet geschikt blijken voor MyWorkplace zijn lokaal geïnstalleerd op de PC’s in de computerleerzalen (te vinden via het Windows-pictogram op de werkbalk).

De komende weken zullen de studentenpc’s in de studielandschappen die niet voorzien konden worden van Windows 10 worden verwijderd uit het studielandschap. De UU-studentenpc’s die voorzien zijn van Windows 10 zullen (mede als gevolg van de sluiting van het Van Unnikgebouw en de opening van het nieuwe onderwijsgebouw aan de Bolognalaan) worden herverdeeld over alle zelfstudielandschappen in de diverse onderwijsgebouwen van de drie faculteiten. Op die manier komt er een betere verdeling tussen studieplekken om te werken met je eigen apparaat en studieplekken die voorzien zijn van UU-computers.

Wil je weten waar een UU-computer of juist een plek zonder UU-computer beschikbaar is? Kijk dan op www.studyspot.nl. Studyspot zal worden geactualiseerd zodra de studentenpc’s zijn herverdeeld over de diverse studielandschappen (uiterlijk half februari 2019). Voor zelfstudie ben je ook altijd van harte welkom in reguliere werkgroepruimten en computerleerzalen wanneer daar geen onderwijs plaatsvindt. Ook deze informatie is te vinden in Studyspot.

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog IT-vragen, dan ben je van harte welkom bij een van de Servicedesk balies in het Koningsbergergebouw, het Educatorium en de Bolognalaan.