Wil jij buddy worden voor een studenten met een functiebeperking?

Gevraagd; Buddy’s

Platform Onbeperkt Studeren is een platform opgezet voor en door studenten met een functiebeperking. Via dit platform proberen wij:

• Ervaringen en verhalen met elkaar te delen
  • De UU te adviseren in het beleid rondom studeren met een functiebeperking
  • Studenten van informatie te voorzien omtrent de mogelijkheden op de universiteit als het gaat om studeren met een functiebeperking
  • En studenten een extra vorm van begeleiding te bieden via een buddyprogramma

Wij zoeken Buddy’s

Platform Onbeperkt Studeren is op zoek naar enthousiaste studenten die buddy willen worden voor studenten met een functiebeperking. Zelf een functiebeperking hebben is niet nodig.

Wat moet je/ ga je doen?

- Regelmatig afspreken met de student (doorgaans één keer per 1 of 2 weken).

- Met de student zelf afspreken hoe de begeleiding er uit gaat zien

Wat krijg je ervoor terug?

• ERVARING: Als buddy doe je veel ervaring op in het ondersteunen en begeleiden van een student met een functiebeperking, en zul je op die manier erg veel kunnen betekenen voor een mede-student.
  • TRAINING: een aantal keer per jaar trainingen en intervisiesessies, zodat je meer te weten komt over functiebeperkingen en het begeleiden/ coachen van studenten.

Wil jij buddy worden of meer informatie?

Laat het ons weten! onbeperktstuderen@uu.nl

Voor meer informatie over heb buddyprogramma, kijk op onze website: students.uu.nl/onbeperktstuderen