4 oktober 2018

Week van de Veiligheid: 8 - 14 oktober

Week van de Veiligheid gestart

Safety first

Veiligheid gaat ons allen aan. Zo heeft iedereen een verantwoordelijkheid te zorgen voor veiligheid van onszelf, collega’s, studenten en bezoekers van onze universiteit. Samen werken we veilig, zodat we aan het eind van de werk- of studiedag ook weer veilig naar huis kunnen. Daarbij is ons motto: Safety first! Om deze bewustwording een boost te geven, doen wij mee met de nationale “Week van de Veiligheid” die vanochtend startte met een kick-off. De hele week zijn er allerlei acties binnen de UU.

Campagne “Safety first!”

Bij deze kick-off was Anton Pijpers, voorzitter van het College van Bestuur, aanwezig om het belang van het thema veiligheid te benadrukken. De aanwezigen kregen de primeur van het campagnebeeld dat op een ludieke manier door de drie personages onthuld werd. De campagne heeft als doel het bewustzijn van veiligheid bij alle medewerkers en studenten te vergroten. Want iedereen kan te maken krijgen met een gevaarlijke situatie.

In het zonnetje

Tijdens de kick-off werd ook stilgestaan bij het feit wat je moet doen bij een gevaarlijke situatie of calamiteit. Als je acute hulp nodig hebt van de hulpdiensten en/of de eigen bedrijfshulpverlening moet je het alarmnummer (030 – 253) 4444 bellen. Daarna meld je het incident in Topdesk. Ook storingen en gevaarlijke situaties zet je in Topdesk. We gebruiken de meldingen om van te leren. Zo kunnen we onze werk- en studieomgeving steeds veiliger maken. Om dit kracht bij te zetten werden onze collega’s Nancy Bleumink en Bart de Haan in het zonnetje gezet en kregen een mooie bos bloemen. Zij wisten de weg binnen Topdesk al te vinden.

Overige acties tijdens deze week

Van 8 tot en met 14 oktober is de nationale Week van de Veiligheid. Ook de Universiteit Utrecht doet hieraan mee, omdat zij het onderwerp belangrijk vindt en medewerkers en studenten wil meegeven dat iedereen een rol heeft bij het zorgen voor een veilige werk- en studieomgeving. Safety first! Wil je weten wat er deze week allemaal bij de UU gebeurt? Houd dan deze site en Facebook/Instagram in de gaten.