23 april 2021

Wat kan er bij GW vanaf 26 april op locatie

Vanaf 26 april mogen we gelukkig weer meer onderwijs en onderwijsgerelateerde activiteiten verzorgen. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat het grootste deel van jullie een keer per week voor een activiteit naar de universiteit kan komen.

Onderwijs deels op locatie

Een deel van het reguliere onderwijs bij Geesteswetenschappen is op locatie geroosterd. Het gaat hier vooral om werkcolleges waarbij aanwezigheid en interactie een grote meerwaarde hebben. Helaas kunnen studenten niet allemaal een dag per week college krijgen op de universiteit, ook al wordt dat in sommige media gesuggereerd. Er zijn diverse redenen waarom dit niet zo maar kan:

• We hebben nog steeds te maken met de anderhalve meterregel
  • Alle hoorcolleges blijven online
  • Het is nog niet voor iedereen veilig om naar locatie te komen.
  • Veel studenten zijn bezig met een stage of scriptie.

Je bent niet verplicht om naar de universiteit te komen

Als het om welke reden dan ook niet veilig voor je is, voel je dan niet bezwaard om thuis te blijven. Ook dit blok is het mogelijk om je studie volledig online te doen. Dat is ook belangrijk voor internationale studenten die momenteel vanuit het buitenland onderwijs volgen.

Als je onverwacht niet naar een locatie kunt komen, bijvoorbeeld omdat je in quarantaine moet, meld dat dan bij je docent of cursuscoördinator.

Basisregels corona

We hopen dat het je goed doet om weer af en toe op de universiteit te komen. We vertrouwen erop dat dit een eerste stap is op weg naar een normale situatie. Het blijft belangrijk dat we ons houden aan de basisregels tegen de verspreiding van het coronavirus:

• Houd anderhalve meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Draag een mondkapje als je je verplaatst in de universiteitsgebouwen.
  • Heb je klachten? Laat je testen en blijf thuis.
  • Geen klachten en kom je naar de universiteit? Doe eerst een zelftest zodra die er zijn.

Ruimtes reserveren

De ruimtes die we niet voor onderwijs op locatie hebben geroosterd, staat ter beschikking voor andere onderwijsgerelateerde activiteiten. Hierbij geven we studenten voorrang om de ruimte die er is, te gebruiken. De panden zijn ingericht om ontmoetingen op een verantwoorde manier mogelijk te maken. Hoe gaat dat in zijn werk?

• Studieverenigingen kunnen via het onderwijssecretariaat werkgroepruimtes reserveren in de Israëlslaan. Deze ruimtes zijn bedoeld voor community-activiteiten (net als voor de lockdown).
  • Je kunt individuele studieplekken reserveren in de Universiteitsbibliotheek via bookings.uu.nl.
  • Er zijn extra studieplekken beschikbaar op Janskerkhof 2/3a en de Drift 23.
  • We hebben voor studenten niet-geroosterde onderwijsruimtes beschikbaar gemaakt voor samenwerkingsplekken en projectruimtes. Je kunt deze reserveren via de Resource Booker.
  • Docenten kunnen voor extra-curriculaire activiteiten zalen reserveren in niet geroosterde onderwijsruimtes binnen ons eigen contingent (binnenstad) voor tutorgesprekken, scriptiebegeleiding. Let op: dat geldt dus niet voor regulier onderwijs, want het rooster voor onderwijs in blok 4 ligt vast.
  • Enkele diploma-uitreikingen vinden in het Academiegebouw plaats (bij opleidingen die bij de uitvraag in februari hebben aangegeven dat zij hier de voorkeur aan geven).
  • Op onze websit vind je een overzicht van activiteiten voor studenten georganiseerd door Studium Generale, Parnassos, Olympos en Wellbeing.

Zelf-testen en blijf thuis bij klachten

Vanaf begin mei kun je 1 keer per week een zelftest bestellen. Kijk voor meer informatie op https://www.zelftestonderwijs.nl/. Voordat je naar de universiteit komt kun je een zelftest doen.

• Test je positief: blijf dan thuis en maak een afspraak bij de GGD.
  • Test je negatief, maar heb je wel klachten: dan blijf je ook thuis.

Nuttige links op een rijtje