Waarom review je wel je Airbnb, maar niet je cursus?

Vul de Thermometer in: maar 5 vragen!

Na elke cursus ontvang je een cursusevaluatie van Caracal. Deze meestal lange vragenlijsten kosten veel tijd om in te vullen. Nu niet meer! De faculteit Bètawetenschappen introduceert: de Thermometer. Slechts 5 vragen over je cursus om de kwaliteit van cursussen eenvoudiger te evalueren en veranderingen efficiënter door te voeren.

De volgende programma's doen mee aan de pilot:


Bachelors: Biologie, Informatiekunde, Informatica, Wiskunde, Farmacie, CPS, Scheikunde en Natuurkunde

Masters: Mathematical Sciences, Pharmacy, History and Philosophy of Science, Business Informatics, Game and Media Technology, Data Science, Computing Science en Human Computer Interaction

Waarom zou cursussen evalueren?

De onderwijscommissie en de cursuscoördinator gebruiken jouw antwoorden om na elke periode verbeteringen door te voeren. De docent geeft een reactie in Caracal nadat de evaluatie is afgesloten. Deze kun je inzien vanaf de derde week van de volgende periode. Uiteraard zijn alle antwoorden anoniem.

Andere redenen om de evaluatie in te vullen:

  • Als de werkdruk te hoog is, weten we dat eerder en kunnen we er iets aan doen.
  • Als de beoordelingen of examenvragen niet overeenkomen met de inhoud van de cursus of onderwerpen bevatten die niet goed genoeg worden uitgelegd in de cursus, kan de examencommissie veranderingen doorvoeren.
  • Jouw antwoorden helpen docenten om beter les te geven en hun cursus te verbeteren voor de volgende groep studenten (inclusief je vrienden van studieverenigingen, broers en zussen, etc.)
  • Jouw mening is cruciaal voor ons om veranderingen ten goede te kunnen doorvoeren!

Wees respectvol

Het is prima om kritisch te zijn in je evaluatie, maar we vragen je om respectvol en constructief te zijn in je feedback. Alles wat je schrijft, zal in zijn oorspronkelijke vorm (hoewel anoniem) door je docent worden gezien. We kunnen cursussen het beste verbeteren met constructieve feedback. En tenslotte zijn je docenten ook maar mensen.

Opmerkingen, klachten, vragen?

Stuur ze naar thermometer@uu.nl.