Volg een van deze cursussen bij het KNIR in Rome

De neo-renaissancistische villa van het KNIR in Rome

Ben jij geïnteresseerd in Italiaanse kunst en geschiedenis, of wil je graag jouw blik verruimen en iets heel anders doen dan normaal? In de zomer en het najaar van 2023 kan je daarvoor terecht op het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR).


Ontdek Rome

Bijzonder aan deze cursussen: je volgt ze in Rome zelf. Vanuit (en rondom) de statige villa van het KNIR leer je over Rome en Italië en de invloed en betekenis van Italië en de Italiaanse cultuur. Je komt terecht in een interdisciplinaire groep dus verwacht Engels als voertaal, tenzij anders aangegeven op de website. 

Aanmelden

Je kunt je nog snel aanmelden voor de volgende cursussen:

International Summer School: Shakespeare’s Rome (SRISS)

Shakespeare wijdde vijf toneelstukken en een gedicht aan het Oude Rome: stukken die je uitvoerig bestudeert tijdens de cursus. Ook bezoek je plaatsen die een inspiratie waren voor Shakespeare’s werk en ga je op excursie naar archeologische vindplaatsen en theaters. Je krijgt verschillende methodologische tools aangereikt om een intercultureel en interdisciplinair onderzoek naar Shakespeares Rome te doen.
 

  • Periode: 17-21 juli 2023
  • Vereiste: BA en MA studenten, PhD, Postdoc en ESL Teachers
  • Deadline aanmelden: 31 mei 2023 – meer info op de cursuspagina

Cursus: Byzantine Rome

Gedurende deze cursus ontdek je meer over het onbekende deel van de Romeinse geschiedenis: de periode tussen de Oudheid en de Middeleeuwen (400-1.000 n.Chr.) staat hierin centraal. De cursus brengt Rome in een breder perspectief, waarbij deze cursus de hele Mediterrane Wereld en diens invloed op de stad belicht.
 

  • Periode: 4-15 september 2023
  • Vereiste: open voor bachelor, master en researchmaster studenten.
  • Deadline aanmelden: 1 juni 2023 – meer info op de cursuspagina

Meer weten over het KNIR?

Lees meer over het cursusaanbod, onderzoek en het KNIR zelf op de website van het KNIR.