Volg cursussen aan de TU/e of WUR via EduXchange

website EduXchange

Via EduXchange.nl kun je zonder heel eenvoudig vakken volgen bij Eindhoven University of Technology (TU/e) en Wageningen University & Research (WUR). Je resultaat wordt vervolgens automatisch doorgegeven aan de UU. 

Op de website www.eduxchange.nl staan de verschillende cursussen waarvoor je je kunt inschrijven. Je kunt kiezen uit meer dan 100 vakken die goed aansluiten op de periodes van de verschillende instellingen. Waar mogelijk is gekozen voor minder campus-gebonden contactmomenten.

Goedkeuring Examencommissie

Zorg wel dat je goedkeuring hebt van de examencommissie van je opleiding voor het volgen van deze cursussen.

Studeren over de grenzen van instellingen heen

EduXchange is een eerste stap om studenten meer vrijheid te geven in het samenstellen van hun eigen curriculum. De Universiteit Utrecht werkt sinds 2019 samen met de TU/e, WUR en het UMCU in een kennisalliantie, met als motto ‘Challenging Future Generations’. De bedoeling is dit verder landelijk uit te breiden.

Jonge onderzoekers, docenten en studenten staan aan het roer en werken dwars door disciplines heen. De instellingen bundelen in de alliantie hun expertises om zo bij te dragen aan maatschappelijke transities op het gebied van gezondheid, voedsel, energie en duurzaamheid.

Meer informatie
Website EduXchange