10 oktober 2018

Vind een studieplek

Als student van de Universiteit Utrecht kan je gebruik maken van studieplekken op veel verschillende locaties in Utrecht. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Overzicht UU studieplekken

Een overzicht van de plekken waar je rustig kan studeren in de universitaire gebouwen vind je op www.uu.nl/studyspot

N.B.: Studyspot laat voor studieplekken met een vaste computer zien of deze computer in gebruik is. Wanneer de computer niet in gebruik is betekent dit niet vanzelfsprekend dat de plek ook beschikbaar is. Studyspot is dus vooral handig om te zien waar de studieplekken zich allemaal bevinden. Helaas (nog) niet om te zien waar plekken beschikbaar zijn.

Studieplekken bij de Hogeschool Utrecht

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht hebben de afspraak gemaakt dat hun studenten gebruik kunnen maken van de faciliteiten, zoals studieplekken, van beide instellingen. Dat betekent dat je ook terecht kan in de gebouwen van de hogeschool wanneer je een plek zoekt om rustig te studeren.

Een overzicht van de studieplekken bij de Hogeschool Utrecht vind je op studyspot.hu.nl

N.B.: In de tentamenperiode geldt er een uitzondering voor de studieplekken in de universiteitsbibliotheek. Deze zijn dan uitsluitend voor studenten en medewerkers van de UU beschikbaar.

Bereid je goed voor

De universiteit biedt veel studieplekken maar kan nooit voor alle studenten tegelijk een plek beschikbaar hebben. Ga je in de tentamenperiode buiten de deur studeren? Bereid je dan goed voor!

• Kom op tijd. Populaire plekken zijn vlug bezet.
  • Bekijk waar je allemaal kan studeren. Er zijn meer locaties waar je kan studeren dan alleen de bibliotheek.
  • Overweeg om op een ander tijdstip te studeren. ’s Avonds is het in de bibliotheek bijvoorbeeld rustiger.