Veterinair Vuur officieel van start

Merel Langelaar ontstak het veterinair vuur

Op 4 oktober (dierendag) ging het Veterinair Vuur officieel van start. Merel Langelaar, Vice-decaan Onderwijs van de faculteit Diergeneeskunde, stak symbolisch het Veterinair Vuur aan en vertrok daarna per koets naar naar Oud Gildestein in Utrecht, de plek waar 200 jaar geleden de faculteit werd opgericht.

Merel Langelaar ontstak om 12.45 het Veterinair Vuur op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde. Ze vertrokken per koets en werden begeleidt door een erepeleton onder leiding van Susan Westerterp, dierenarts van de Ambulante Kliniek voor Paarden.

De route van het Veterinair Vuur duurt 61 dagen waarna op 10 december Debbie Jaarsma, decaan van de faculteit Diergeneeskunde, het Veterinair Vuur in ontvangst neemt tijdens de start van het 200-jarige jubileum. Nieuwsgierig? Bekijk hier de actuele route.