Vetdialogue: welke rol kunnen wij spelen in de transitie naar een dierwaardige veehouderij?

Hoe kijken we als faculteit naar de transitie naar een dierwaardige veehouderij? Waar zie jij kansen en wat zijn de uitdagingen? Welke rol speelt ons onderzoek en onderwijs en wat betekent het voor onze eigen patiëntenzorg en bedrijfsvoering?

De transitie naar een dierwaardige veehouderij is een complex proces dat in de samenleving veel debat – en soms ook polarisatie – veroorzaakt. Binnen onze faculteit verschillen de meningen ook. Sommigen vinden ons een koploper, anderen vinden dat er te weinig gevoel voor urgentie is en dat we bijdragen aan behoud van de status quo. Wat we delen is een grote passie voor dieren en respect voor wetenschap. Wij kunnen daarbij veel van elkaar leren – juist omdat we verschillende mensen zijn die niet per se hetzelfde denken. Daarom nodigen wij iedereen uit voor een Vetdialogue op 21 september, om mee te praten over de rol van onze faculteit in de transitie naar een dierwaardige veehouderij.

Wij ontmoeten elkaar op de Tolakker, waar we tussen de strobalen in gesprek gaan over stellingen en onderlinge ideeën uitwisselen.

 • 15.45 – 16.00 uur: inloop
 • 16.00 – 18.00 uur: dialoog
 • 18.00 – 18.30 uur: borrel
Aanmelden

  Deze Vetdialogue gaat vooraf aan een dialoog op 2 oktober met externe stakeholders over deze belangrijke transitie. Wij (studenten en collega’s) vinden het mooi om elkaar voor die tijd te ontmoeten om hierover samen in gesprek te gaan. We voeren de dialoog in het Nederlands, maar als je zelf in het Engels wilt praten, dan is dat geen probleem.

  We hopen dat jullie komen!

  Met vriendelijke groeten,

  Lidewei de Boer (student Diergeneeskunde en bestuurslid VetInvolved)
  Adriaan Antonis (Universitair docent bij Landbouwhuisdieren en oprichter ‘Herkauwen over herkauwers’)
  Simcha Verweij (projectcoördinator bij Centre for Sustainable Animal Stewardship)
  Maarten Post (woordvoerder Marketing, Communicatie & Multimedia)
  Myrna Tinbergen (communicatieadviseur Marketing, Communicatie & Multimedia)