27 juli 2020

Vervanging van alle multifunctional printers op de UU

Onlangs is de nieuwe aanbesteding voor de multifunctional printers op de UU afgerond en verleend aan Xerox. De huidige multifunctionals zijn aan het eind van hun levenscyclus gekomen en worden vervangen door nieuwe, modernere multifunctionals. Ook wordt er vanaf nu gebruik gemaakt van gerecycled papier.

Wanneer vindt de vervanging plaats?

Alle multifunctionals worden vervangen tussen nu en 14 augustus. Wanneer we verwachten waar te zijn, lees je op uu.nl/printen onder het kopje “planning vervanging”. Het is mogelijk dat je tijdens de vervanging even geen gebruik kunt maken van jouw favoriete multifunctional en moet uitwijken naar een andere locatie.

Wat verandert er op de nieuwe multifunctionals?

  • Je moet je printpas opnieuw koppelen. Bij de multifunctionals vind je instructies. Handmatig aanmelden met je Solis-id en wachtwoord kan ook.
  • Er komen nieuwe printernamen. Dit zijn de printernamen die je ziet staan als je gaat printen in bijvoorbeeld Word. Voor de oude multifunctionals was je de namen Black en Colour gewend. De nieuwe namen worden UUBlack en UUColour. Op UU-werkplekken zijn deze automatisch beschikbaar.
  • Print je vanaf je eigen privé apparaat? Dan moet je eenmalig de nieuwe multifunctionals installeren. Hiervoor zijn handleidingen beschikbaar.
  • De look and feel van de nieuwe multifunctionals is anders. 
  • Je waardeert je printtegoed voor de nieuwe multifunctionals straks op via de nieuwe myprintportal.

Printtegoed van oude en nieuwe multifunctional printers is gescheiden

Je pinttegoed op de oude multifunctionals is niet beschikbaar op de nieuwe multifunctionals. Wanneer je de nieuwe multifunctionals gebruikt, moet je dus apart opwaarderen. Andersom is je tegoed voor de nieuwe multifunctionals ook niet beschikbaar op de oude multifunctionals.

Wanneer alle multifunctionals vervangen zijn, wordt het resterende tegoed van de oude multifunctionals overgezet naar je tegoed voor de nieuwe multifunctionals.

Meer informatie en handleidingen

  • Op uu.nl/printen vind je alle basisinformatie en een verwijzing naar de handleidingen die je nodig hebt om met de (nieuwe) multifunctionals aan de slag te gaan. Ook vind je hier nog de informatie voor de oude multifunctionals.
  • Je kunt ook direct op de handleidingensite kijken voor de handleidingen.
  • Daarnaast vind je bij elke nieuwe multifunctional zelf instructies op een poster.

Meer informatie

Neem contact op met de ICT Servicedesk.