1 juli 2021

Versoepelingen: mondkapje af, andere maatregelen blijven

Sinds zaterdag 26 juni mogen de mondkapjes af. Dat is prettig. Toch zie je in de gebouwen van de UU nog steeds mondkapjesstickers hangen. Ook is er nog steeds een looprouteaanduiding. En zo zijn er ook andere maatregelen waar je je aan moet houden. Hoe zit het nou eigenlijk? Tijd voor overzicht!

Mondkapje

Mondkapjes mogen af, zolang je anderhalve meter afstand kunt houden. Als dat niet lukt, moet je dus wél een mondkapje op.

Stickers

We laten alle mondkapjesstickers hangen, ook na 1 september. Daarmee voorkomen we veel extra inspanningen, onnodige kosten en verkwisting van materiaal als we in het najaar wellicht tóch weer vaker een mondkapje moeten dragen.

Looproute

Wat ook blijft, is de aanduiding van de looproutes. Die routes helpen namelijk om anderhalve meter afstand te houden als je je verplaatst in de gebouwen. Blijf dus de pijlen volgen.

Activiteiten

Als je een activiteit bij de UU wilt organiseren, zoals een evenement of congres, dan kan die alleen binnen openingstijden van het pand plaatsvinden. Je bent als organisator ervoor verantwoordelijk dat iedereen een gereserveerde zitplaats heeft, een gezondheidscheck doorloopt en anderhalve meter afstand houdt.

Gezondheidscheck

Voor de gezondheidscheck kun je de pdf-versie van het RIVM gebruiken, of de online gezondheidscheck. Iedere deelnemer aan een evenement moet die gezondheidscheck doen. Beantwoord je een van de vragen met ‘ja’, dan kan je niet deelnemen aan de vergadering, het overleg, evenement of congres.

Basisregels

Uiteraard blijven we de landelijke richtlijnen en instructies van de Rijksoverheid en het RIVM volgen en gelden nog steeds onderstaande basisregels voor iedereen:

  • Houd anderhalve meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Draag een mondkapje als je geen 1,5 meter afstand kunt houden.
  • Heb je klachten? Laat je testen en blijf thuis.
  • Geen klachten en kom je naar de universiteit? Doe eerst een zelftest.