5 oktober 2020

Vanaf 5 oktober mondneusmaskers dringend advies in het UMC Utrecht

In het UMC Utrecht en het Wilhelmina Kinderziekenhuis geldt vanaf 5 oktober dringend het advies om een ‘niet-medisch’ mondneusmasker te dragen in de publieke ruimtes. Dit advies geldt voor iedereen die de publieke ruimtes betreedt, zowel voor patiënten en bezoekers als voor medewerkers.

Het management van het Onderwijscentrum voegt daaraan het volgende toe:

Alle medewerkers én studenten die in het UMC Utrecht (inclusief het Hijmans van den Berghgebouw) moeten zijn, worden gevraagd om mondkapjes te dragen als je door de openbare ruimtes loopt. Zodra je zit, hoef je geen mondkapje te dragen. Je kunt dus je mondkapje afzetten als je bijvoorbeeld op je werkplek of in het studielandschap zit, of tijdens je cursus.

Als coassistent draag je, net als alle andere medewerkers binnen de zorg, op verpleegafdelingen, in spreekkamers en onderzoeksruimten, een face-shield of medisch noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen. In de publieke ruimte draag je een face-shield of een 'niet-medisch' mondneusmasker. Wij vragen je om zelf een 'niet-medisch' mondneusmasker mee te nemen. Je ontvangt binnenkort meer informatie over de verspreiding van de face-shields, het gebruik en hoe je deze kunt reinigen.

Het houden van 1,5 meter afstand blijft de belangrijkste maatregel, naast alle andere hygiëneregels.