1 mei 2019

Vaccinaties mazelen en bof

Mazelen en bof komen vaker voor in Nederland. We verzoeken je dit nieuwsbericht goed te lezen en, indien nodig, stappen te ondernemen om te zorgen dat je hiertegen goed beschermd bent.

Mazelen

Mazelen komt in Nederland weer vaker voor. Binnen het UMC Utrecht vinden we het belangrijk dat onze medewerkers en studenten goed beschermd zijn zodat zij zelf niet ziek kunnen worden en ook geen patiënten kunnen besmetten. Daarom vragen we je om na te gaan of je voldoende beschermd bent tegen mazelen.

Als je na 1977 geboren bent en gevaccineerd bent via het Rijks Vaccinatieprogramma dan ben je 2x gevaccineerd en voldoende beschermd. Twijfel je hierover dan kun je contact opnemen met de ent-administratie:

Let op: indien je niet 2x gevaccineerd bent:

• Maak een afspraak bij P&O Gezondheid om je alsnog (gratis) te laten vaccineren.
  • Heb je contact gehad met een bewezen mazelenpatiënt en heb je patiënten contact? Neem dan contact op met de bedrijfsarts van P&O Gezondheid voor overleg.

Bof

In een aantal studentenhuizen in Utrecht zijn gevallen van bof vastgesteld. Om die reden willen we je hierover informeren.

Ondanks dat je gevaccineerd bent (BMR) volgens het Rijks Vaccinatieprogramma, kan het toch gebeuren dat je de bof krijgt. Wel is er dan een kleiner risico op complicaties.

Ben je 2x BMR-gevaccineerd, heb je contact gehad met een bewezen bof-patiënt en ontwikkel je klachten passend bij bof? Neem, indien je patiënten contact hebt,  contact op met de bedrijfsarts van P&O Gezondheid.

Let op: indien je niet 2x gevaccineerd bent (BMR):

• Maak een afspraak bij P&O Gezondheid om je te laten vaccineren. Dit kan kosteloos.
  • Ben je in contact geweest met een bewezen bof-patiënt dan mag je geen zorgstage doen, coschap lopen of andere patiënt gebonden werkzaamheden doen vanaf 10 dagen na het eerste contact tot 25 dagen na het laatste contact. Bij vragen hierover kun je contact opnemen met de bedrijfsarts van P&O Gezondheid.

De afdeling P&O Gezondheid is te bereiken op telefoonnummer 088-75 56400.