Vacature: TerInfo zoekt een stagiair en student-assistent

Een TerInfo-gastles van Maxine Herinx en Mila Bammens
Een TerInfo-gastles van Maxine Herinx en Mila Bammens

Ben jij geïnteresseerd in terrorisme, politiek geweld en heftige, actuele gebeurtenissen? Heb je affiniteit met jongeren en het onderwijs? Lees dan verder, misschien ben jij straks de nieuwe stagiair of student-assistent bij TerInfo.

Wat doet TerInfo?

TerInfo is een interdisciplinair universitair project dat is opgericht door prof. dr. Beatrice de Graaf. UU-experts vanuit Geschiedenis, Informatiewetenschappen, Onderwijskunde, Religiewetenschappen, Psychologie, Rechtsgeleerdheid, Pedagogiek en Bestuurskunde zijn betrokken bij het project.
 

  • TerInfo helpt docenten in het po, vo en mbo met het in de klas bespreekbaar maken van terrorisme, politiek geweld en grote, disruptieve gebeurtenissen. Leerlingen leren via TerInfo om actuele gebeurtenissen in een historische context te plaatsen.
  • Met TerInfo willen we de weerbaarheid van kinderen en jongeren verhogen tegen extremisme, terrorisme en radicalisering.
  • Dankzij TerInfo kunnen gevoelige thema’s op een verbindende manier worden besproken, waarbij er aandacht is voor meerdere perspectieven.
  • TerInfo leert leerlingen om kritisch (media)berichtgeving over terrorisme te duiden.

Vacatures

TerInfo is op dit moment op zoek naar een student-assistent voor 0,3 fte (dat is iets minder dan 1 werkdag per week) voor de periode van 6 maanden, met ingang van augustus/september 2023. Daarnaast is er ruimte voor een stagiair die voor 7,5 of 15 EC meehelpt met de verdere ontwikkeling van het kennisplatform. Via de links hieronder lees je over de vereisten en de sollicitatieprocedure. 
 

Heb je nog vragen naar aanleiding van deze vacature? Mail of bel TerInfo op ter-info@uu.nl of 030 253 60 33.