9 december 2019

Vacature Jeugdambassadeur voor de ONE campaign

De ONE Campaign is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde jongeren tussen de 16 en 30 jaar uit heel Nederland voor haar Jeugdambassadeurprogramma. ONE is een internationale lobby- en campagneorganisatie met meer dan 9,5 miljoen leden en zet zich in om extreme armoede en voorkombare ziekten de wereld uit te helpen, vooral in Afrika. Thema’s waar ONE vooral op focust zijn gender, gezondheidszorg, onderwijs en budget voor ontwikkelingssamenwerking.

ONE Jeugdambassadeurs zetten zich in om te lobbyen en campagne te voeren tegen onrechtvaardigheid en extreme armoede in de wereld. Het ONE Jeugdambassadeurprogramma gaat weer van start in maart 2020, en biedt een jaar lang een veelvoud aan kansen, waaronder ervaring met, en training in, politieke lobby; media; en het voeren van online en offline campagnes. Daarnaast biedt het programma de mogelijkheid samen te werken met andere Nederlandse en Europese jongeren die zich inzetten voor een betere wereld. Om hun zorgen onder de aandacht te brengen, ontmoeten de Jeugdambassadeurs vele politici, waaronder in het afgelopen jaar Eurocommissaris Frans Timmermans, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag, verschillende Kamerleden en Europarlementariërs.

Wij hopen dat u ons kunt helpen en dit bericht wilt delen met uw studenten en binnen uw netwerk. Voel u vrij om dit te delen per e-mail, op Blackboard, Facebook en/of Twitter. De gehele omschrijving van het ONE Jeugdambassadeurschap is te vinden op https://www.one.org/nl/kom-in-actie/jeugdambassadeurs/

Studenten kunnen solliciteren voor het Jeugdambassadeurprogramma tot 13 januari 2020.