18 mei 2017

UU-student beoordeelt studie wederom met een 4,06

Vandaag heeft de Stichting Studiekeuze 123 de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2017 openbaar gemaakt. De NSE 2017 is door liefst 11.734 UU-studenten ingevuld, een responspercentage van maar liefst 38,4%. Een prachtige verbetering van het resultaat dat we haalden in 2016 (34,9%). De overall score voor de UU (‘je studie in het algemeen’) komt ook dit jaar uit op 4,06 (op een 5-puntsschaal). Hiermee hebben jullie laten weten wat jullie van het onderwijs en de voorzieningen aan de Universiteit Utrecht vinden. Veel dank daarvoor!

Wat vonden jullie goed gaan?

• Informatie over de uitkomsten van onderwijsevaluaties
  • De inhoudelijke deskundigheid van docenten
  • Het toepassen van vormen van e-learning binnen je opleiding

Jullie waren minder positief over:

• Het tijdig bekendmaken van de studieroosters
  • De beschikbaarheid van studiewerkplekken
  • De kwaliteit van de stagebegeleiding vanuit de opleiding

Themascore en algemeen oordeel

Bekijk ook de factsheets met de algemene en opleidingsresultaten.

Wanneer horen jullie meer?

Jullie ontvangen deze week allemaal een mail met de NSE-resultaten op hoofdlijnen. Ook is er dan een factsheet per opleiding beschikbaar. Eind juni hoor je wat we als vervolgacties gaan doen met de NSE op instellingsniveau en opleidingsniveau.

Uitreiking UU-prijzen

De Universiteit Utrecht heeft een aantal prijzen beschikbaar gesteld voor deelnemers aan de NSE. Met de prijswinnaars nemen we eind van de maand persoonlijk contact op.

Vragen?

Elke faculteit heeft een eigen contactpersonen voor de NSE: