1 november 2019

UU en HU investeren extra in studentensport

De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht gaan jaarlijks 145.000 euro extra investeren in Sportcentrum Olympos. Het besluit is onderdeel van een akkoord tussen de besturen van Spin, Histos, Orca en Triton samen met Utrechtse Studentensportstichting Mesa Cosa en de Sportraad Utrecht.

De vier watersportverenigingen gaan samenwerken met de stichting Mesa Cosa (uitvoerder van sportbeleid van hoger onderwijs in Utrecht), en de sportkaart OlymPas afnemen. De volledige Utrechtse studentensport is hierdoor weer onder dezelfde vlag verenigd.

Het Utrechtse sportcentrum heeft meer dan 15.000 aangesloten sporters. Daarvan zijn er 9.000 van de UU en 3.000 van de HU. De verwachting is dat met het nieuwe akkoord het aantal studentensporters nog eens met 2.000 toeneemt.

De UU en HU ondersteunen de ontwikkelingen met een extra bijdrage. De extra bijdrage van totaal € 145.000 is ook bedoeld voor het toegenomen aantal sporters en de hogere kosten door wegvallen van BTW aftrek en inflatie over de afgelopen drie jaar. Het bedrag komt bovenop de 1.9 miljoen euro jaarlijkse bijdrage aan de stichting Mesa Cosa. Universiteit en hogeschool investeren daarnaast in de studentensport in de vorm van bestuursbeurzen, kantoorruimtes van de studentensportverenigingen en ondersteuning van hun evenementen.