30 april 2018

UU Buddy-project voor Groep 8-leerlingen

Wil je graag bijdragen aan diversiteit op de Universiteit Utrecht? Wil jij een leerling uit groep 8 kennis laten maken met jouw wereld en de universiteit?

Geef je dan nu op als buddy en ontwerper voor het nieuwe diversiteits-programma van de UU!

Dit jaar zet de UU een pilot-project op. Dit zal begin mei 2018 starten en tot de kerstvakantie in 2018 duren. Tijdens die periode zal je als student een buddy zijn voor een potentieel eerste-generatie student uit groep 8 van de basisschool. Onder potentiële eerste-generatie studenten vallen kinderen wiens directe familieleden niet aan een Nederlandse universiteit of hogeschool hebben gestudeerd, en dus als eerste in hun gezin gaan studeren. Door hen een half jaar kennis te laten maken met de universiteit kan jij een bijdrage leveren aan het verbeteren van de toegankelijkheid van het hoger onderwijs.

Het programma bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Daarnaast ben je als student ook betrokken bij het ontwerpen en verbeteren van het pilot Buddy Project. Zo draag je een steentje bij aan de maatschappij en tegelijkertijd denk je strategisch na over een potentieel lange termijn programma van de UU.

Wat levert het jou op?

• Maatschappelijke werkervaring
  • Kennis met kinderen uit een voor jouw mogelijk onbekende doelgroep
  • Certificaat van deelname

Wat vragen we van jou?

• Minimaal één keer per maand beschikbaar voor een activiteit (Mei – Dec. 2018)
  • Aanwezigheid op 15 mei 2018 tijdens de startbijeenkomst (17:30 tot uiterlijk 21:00)

Wij zoeken studenten die:

• Ingeschreven staan bij de Universiteit Utrecht
  • Minimaal één jaar succesvol afgerond hebben aan de Universiteit Utrecht
  • Een VOG kunnen inleveren
  • Als je eerste-generatie student bent is dat een +

Lijkt het jou wat om erbij te helpen dit nieuwe diversiteitsproject van de Universiteit Utrecht tot een succes te maken? Schrijf je dan nu in.