4 december 2019

Utrechtse bachelors Geneeskunde en Biomedische wetenschappen uitgeroepen tot topopleiding door Keuzegids 2020

De bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht krijgen dit jaar van de Keuzegids 2020 het predicaat topopleiding.

Geneeskunde

De Utrechtse bacheloropleiding haalt een totaalscore van 76 en is daarmee de tweede best scorende geneeskunde opleiding van Nederland. Bij een score van 75 of hoger wordt een opleiding tot topopleiding uitgeroepen. “Ga je voor kwaliteit in het geneeskundeonderwijs, dan raden studenten de Amsterdamse VU en de Universiteit Utrecht aan. Praktische zaken als de spreiding van de studielast en het rooster zijn goed geregeld, terwijl dit bij andere universiteiten soms een knelpunt is.”, aldus de Keuzegids 2020. Op de onderdelen praktijkgerichtheid, programma, docenten en faciliteiten scoort de bachelor Geneeskunde bovengemiddeld. Een belangrijk aandachtspunt is de wetenschappelijke vorming. De Keuzegids 2020 adviseert aankomende studenten om te kiezen voor het Utrechtse programma.  

Biomedische Wetenschappen

Ook de bacheloropleiding Biomedische wetenschappen heeft het predicaat topopleiding gekregen, met 76 punten, en staat op de tweede plaats van de 6 bacheloropleidingen in Nederland. Vooral het programma, de docenten, wetenschappelijke vorming en de faciliteiten worden door de studenten erg gewaardeerd. Verbetering is mogelijk op gebied van toetsing, praktijkgerichtheid en haalbaarheid.  

Keuzegids 2020

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie en is bedoeld voor scholieren en decanen die zich willen oriënteren op mogelijke vervolgstudies. Opleidingen worden beoordeeld op basis van studiesucces, aantal contacturen, oordelen van experts en vooral de oordelen van studenten over verschillende aspecten van het onderwijs.

Ben je nieuwsgierig naar welke andere bacheloropleidingen van de Universiteit Utrecht als beste zijn beoordeeld of het kwaliteitszegel hebben behaald? Kijk dan hier voor meer informatie.

Wil je meer lezen over de scores van de opleidingen van de faculteit Geneeskunde? Bekijk dan de uitgebreide beoordelingen op de website van de Keuzegids 2020 (op een UU-pc is de Keuzegids Online gratis in te kijken).

Bron: Keuzegids 2020.