Update weercode oranje: panden sluiten vanaf 12.45 uur

Update 18 februari, 10:54 uur:

De Universiteit Utrecht heeft, net als diverse andere onderwijsinstellingen, besloten om alle panden vanaf 12.45 uur te sluiten, dus ook de bibliotheken. We willen al onze medewerkers de gelegenheid bieden om veilig naar huis te reizen. Ook de collega's van Security en het Facilitair Service Centrum.

----

Het KNMI heeft voor morgen 18 februari vanaf 14.00 uur code oranje afgekondigd vanwege hevige storm. Vanaf die tijd rijden er ook geen treinen meer. De Universiteit Utrecht heeft daarom besloten dat al het onderwijs op locatie morgen vanaf 12.45 uur wordt afgelast. Als je eerder weg moet bij een college, omdat je anders niet meer met het openbaar vervoer thuiskomt, stem je dit af met je docent. Docenten laten je weten of en hoe het onderwijs dat morgenmiddag gepland staat, kan worden ingehaald.

Studenten die niet naar de universiteit kunnen komen en daardoor onderwijs of toetsen missen, kunnen bij hun examencommissie een beroep doen op de overmachtsregeling (geen administratief bewijs nodig). Als een docent besluit om morgenmiddag een college online te laten doorgaan, dan informeert je docent jou hierover.

De universiteit adviseert medewerkers om alleen naar de universiteit te komen als dat noodzakelijk is en zoveel mogelijk thuis te werken. Morgen wordt besloten, afhankelijk van de berichten van het KNMI, of de gebouwen van de Universiteit Utrecht eventueel eerder sluiten.

Updates

Houd morgen de facultaire en universitaire informatiekanalen (website & Twitter) in de gaten voor updates.

Code oranje

Het KNMI kondigt weeralarm ‘code oranje’ af bij grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast.