Update: stakingen in het streekvervoer

Update: 3 april 2023

Update 3 april: de stakingen in het streekvervoer zijn voorlopig van de baan. Werkgevers en vakbonden gaan vanaf vandaag weer aan tafel om alsnog tot een nieuwe cao te komen.

Update 28 maart: de geplande stakingen op 29 en 30 maart gaan niet door. De werkgevers en vakbonden onderhandelen verder. 

Let op: de geplande stakingen op maandag 20 maart, woensdag 22 maart en vrijdag 24 maart gaan niet door, vanwege onderhandelingen tussen de werkgevers en vakbonden.

Zes weken lang zijn er op vijftien dagen stakingen in het streekvervoer aangekondigd. Dat betekent dat trams, bussen en regionale treinen van andere maatschappijen dan de NS mogelijk op die dagen niet rijden. Houd daarom zelf de reisplanners in de gaten en houd rekening met een langere reistijd.

Als je van het streekvervoer gebruikmaakt en niet voor verrassingen wil komen te staan, wordt geadviseerd om op deze stakingsdagen alternatief vervoer te zoeken of indien mogelijk je reis uit te stellen.

Op welke dagen wordt er gestaakt?

De stakingsperiode van zes weken begint op dinsdag 28 februari. Daarna wordt gestaakt op donderdag 2 maart, maandag 6 maart, woensdag 8 maart, vrijdag 10 maart, dinsdag 14 maart, woensdag 15 maart, vrijdag 24 maart, maandag 3 april, woensdag 5 april en vrijdag 7 april. Houd op deze dagen zelf de reisplanners in de gaten.

Onderwijs gaat door, toetsen ook

Onderwijs gaat tijdens de OV-staking gewoon door. Ben je als gevolg van de staking afwezig bij onderwijs waar een aanwezigheidsplicht is, dan kun je je beroepen op de staking en vervalt de aanwezigheidsplicht. Heb je een tentamen of andere toetsvorm, dan geldt dit niet; de staking is geen geldige reden om afwezig te zijn en je krijgt dan dus geen extra toetskans.

Meer informatie en updates

Houd de website van CNV in de gaten voor de laatste updates.