14 april 2020

Update onderwijs in coronatijd

Ik hoop dat je fijne Paasdagen hebt gehad. Het is inmiddels al weer 4 weken geleden dat besloten is om alle coschappen tot nader order te staken en bijna 5 weken geleden dat al het contactonderwijs gestaakt is. Ik hoop dat het je inmiddels gelukt is om een passende dagbesteding te vinden. Middels deze mail wil ik je op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen binnen de opleiding. Het gaat hierbij om tijdelijke scenario’s ten gevolge van de Covid maatregelen.

Studentbegeleiding

Deze onwerkelijke tijden hebben effect op alles wat we doen, zowel professioneel als privé – en dat kan nu ook door elkaar gaan lopen. De UU biedt hulp aan, naast de reguliere begeleiding vanuit de opleiding/faculteit en deze tips. Marte Otter en Sophie Reekers zijn voor alle vragen en verzoeken omtrent welzijn laagdrempelig bereikbaar via studentbegeleiding@umcutrecht.nl. Zij horen het graag als jij nog andere behoeftes aan hulp hebt.

Opleiding specifieke informatie CRU master

Stand van zaken coschappen
De opleiding is bezig om scenario’s te maken voor de herstart van de coschappen en deze door te rekenen. Uitgangspunt is dat we zo eerlijk mogelijk en voor zoveel mogelijk studenten de studie vertraging willen beperken. Daarom kan Onderwijszaken nu nog geen coschap rooster voor het komende collegejaar versturen. Dit rooster krijg je normaal  gesproken in maart, maar omdat we nu nog niet weten wanneer we kunnen herstarten en wat dan het meest eerlijke scenario is, kunnen we je helaas nog geen rooster toesturen.

Invullen tijd
Tot de coschappen hervat kunnen worden probeert de opleiding je zoveel mogelijk andere studie onderdelen aan te bieden. Je hebt hier in de mail van vorige week al meer informatie over gekregen. Aanvullend bestaat er de mogelijkheid om een deel van de keuzecursus Covid&Society te volgen. Het is één van de bachelor jaar 2 keuzecursussen die we om kunnen vormen tot een cursus op master niveau, door het aan te vullen met literatuuronderzoek op dit gebied. Graag wil ik inventariseren of hier belangstelling voor is. Mocht je hiervoor belangstelling hebben, stuur dan een mail naar STIP.

De opleiding krijgt vragen van studenten die graag het STARTblok willen volgen. Op dit moment is de eis dat de keuzestage master 2 gedaan moet zijn. Echter, sommige studenten willen de keuzestage master 2 graag als klinische stage invullen op een later tijdstip.
We overwegen om de eis dat de keuzestage master 2 afgerond moet zijn om toegang te krijgen tot het STARTblok, te laten vervallen. Daarvoor is uitbreiding van capaciteit van het STARTblok nodig. Als er voldoende belangstelling is, bekijken we of er een extra STARTblok georganiseerd kan worden, bijvoorbeeld in P8, of P7. Reken hier echter nog niet op, want het is de vraag of dit ook daadwerkelijk kan. Mocht je hiervoor belangstelling hebben, stuur dan een mail naar STIP.

Tentamens en uitslagen
De tentamens vinden zoveel mogelijk online plaats met online monitoring. De examencommissie heeft besloten dat toetsinzages ook online plaats kunnen vinden, echter alleen na inschrijving hiervoor. Het vergt tijd en energie om dit te organiseren. Het is daarom nog niet gelukt om toetsinzages te organiseren voor toetsen die al online plaats hebben gevonden. Hierover zal nog informatie volgen.

UVT
De UVT van mei is uitgesteld, in principe naar augustus. Een nieuwe datum is nog niet bekend. Ik informeer je zodra dit wel het geval is.

Buluitreikingen
Momenteel kunnen de buluitreikingen in het Academiegebouw helaas niet doorgaan. Je kunt wel je diploma downloaden via DUO, zodat er geen vertraging ontstaat als je dit nodig hebt voor een baan. Op een later moment wordt er alsnog een ceremonie georganiseerd waarbij ook de eed/gelofte afgelegd wordt. Alleen in individuele gevallen kan er nu via de examencommissie besloten worden tot het online aanbieden van het afleggen van de eed/gelofte.

Dringend advies: schrijf je niet uit voor de opleiding!
Kun je op dit moment geen enkel onderwijs volgen omdat je met je coschappen bezig was of met je schakeljaar? De faculteit raadt je aan om ingeschreven te blijven staan. De universiteit is aan het kijken of er voor studenten die ten tijden van Covid geen onderwijs kunnen volgen en uitlopen een financiële vergoeding gaat komen: https://students.uu.nl/praktische-zaken/geldzaken/financiele-regelingen/.... Om hiervoor in aanmerking te komen is het van belang dat je ingeschreven blijft staan.

Mededelingen vanuit het OnderwijsCentrum

De Servicedesk van het OnderwijsCentrum krijgt telefonisch veel vragen over het resetten van het wachtwoord van een UMC account. Om de telefoonlijn minder te belasten, vraagt de Servicedesk je om een e-mail te sturen naar owcsdict@umcutrecht.nl met je gegevens, waaronder je mobiele nummer. De Servicedesk kan dan later, op een rustiger tijdstip, contact met je opnemen. Hiermee zorgen we er met zijn allen voor dat de Servicedesk goed bereikbaar is voor ondersteuning aan docenten/opleiders en medewerkers van het OnderwijsCentrum. De Servicedesk neemt op kantooruren binnen 2 uur contact met je op.

Je kunt controleren of je bent aangemeld voor Wijzigen wachtwoord in 1 minuut (WIM). Daarvoor ga je naar wachtwoord.umcutrecht.nl > ‘wachtwoord vergeten’ > als je mobiele nummer op het scherm staat ben je aangemeld en kun je je wachtwoord resetten.
Ben je niet aangemeld voor WIM? Stuur een e-mail naar owcsdict@umcutrecht.nl met je mobiele nummer, zodat de Servicedesk je kan aanmelden.

Tot slot

Mocht je naar aanleiding van deze mail vragen hebben, stel ze gerust via STIP. In de mail van volgende week kom ik terug op de meest gestelde vragen.

Met vriendelijke groet,

Clara Drenth