1 oktober 2020

Update onderwijs in coronatijd

Je ontvangt vandaag de voorlopig laatste weekmail. Voortaan zullen we door middel van een tweewekelijkse nieuwsbrief en via de studentensite het laatste nieuws delen. Uiteraard blijven we per mail communiceren als er acute mededelingen zijn.
Even niet meer op de hoogte van wat er allemaal voor jou als student geldt? Kijk dan op de studentensite onder het kopje Onderwijs > Coronavirus. Daar vind je het thuisblijf- en testprotocol, de huisregels en veelgestelde vragen rondom onderwijs, coschappen, toetsen en begeleiding.

Onderwijs en toetsen op locatie gaan door

Maandag 28 september 2020 kondigde het kabinet extra maatregelen aan in verband met het landelijk snel groeiende aantal coronabesmettingen. Voor onderwijs wordt gelukkig een uitzondering gemaakt: ingeroosterd onderwijs en tentamens op locatie gaan door en studieplekken blijven beschikbaar. We blijven benadrukken dat het ontzettend belangrijk is om je aan de regels te houden: voor jezelf, voor je medestudenten én voor je docenten. Door samen de maatregelen na te leven, hopen wij zo snel mogelijk weer terug te keren naar een situatie waarin meer fysiek onderwijs en ontmoeting mogelijk is. Dit kunnen we alleen samen!

Openingstijden fysieke STIP balie vanaf 5 oktober

De aangescherpte maatregelen hebben ons doen besluiten om de openingstijden van de fysieke STIP balie aan te passen. De balie is met ingang van 5 oktober tot nader bericht alleen open op woensdagen tussen 10.45 en 13.30 uur. Je dient hiervoor een afspraak te maken via ons online reserveringsysteem: https://www.planzelf.nl/enterprise/bij/umcutrecht_STIP

Telefonisch blijft het STIP bereikbaar van maandag t/m vrijdag 10.45 – 13.30 uur. Ook kun je ons per mail bereiken: STIP@umcutrecht.nl

Lunchen? Ga naar restaurant de Kroonluchter en niet naar de Brink!

Het blijkt dat er regelmatig studenten zijn die lunchen in restaurant de Brink. Graag wijzen wij je er nogmaals op dat het niet de bedoeling is dat je naar de Brink gaat om te lunchen. Dit restaurant is bedoeld voor medewerkers, zorgpersoneel en bezoekers van het UMC Utrecht. Als student kun je voor een lunch terecht in restaurant de Kroonluchter, tussen 11.30 en 13.30 uur.

Griepvaccinatie

Bescherm onze patiënten. Zorg voor elkaar. Haal de griepprik. Juist nu!

Alle medewerkers en studenten van het UMC Utrecht kunnen van maandag 5 oktober tot en met vrijdag 23 oktober 2020 het jaarlijkse griepvaccin halen. Alleen samen kunnen we (kwetsbare) patiënten en elkaar beschermen tegen virussen, zoals het griepvirus. Door met elkaar een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen we besmetting van virussen zo veel mogelijk voorkomen. Gelukkig is voor het griepvirus een vaccin beschikbaar en kun je hem eenvoudig halen, ook als je thuiswerkt.

Waar en wanneer?

Maandag 5 oktober t/m vrijdag 9 oktober 2020

  • Dagelijks van 7.30 – 17.30 uur op het lift/beddenplein B.01
  • Dagelijks van 7.30 – 17.30 uur in de centrale hal van het WKZ

Maandag 12 oktober t/m vrijdag 16 oktober 2020

  • Dagelijks van 7.30 – 17.30 uur bij de ‘Pitsstop’, H.00
  • Maandag 12 oktober en dinsdag 13 oktober 2020 in de Bolognazaal van het Matthias van Geunsgebouw

Maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober 2020

  • Dagelijks van 7.30 uur - 17.30 uur in de Bolognazaal van het Matthias van Geunsgebouw

Voor de thuiswerkers: welkom in de Bolognazaal
De griepprik is voor iedereen en natuurlijk ook beschikbaar voor de studenten die vanuit huis werken. Je kunt jouw griepprik halen op de locatie buiten het ziekenhuis, namelijk in de Bolognazaal van het Matthias van Geunsgebouw.

Haal je elders het griepvaccin, geef dan altijd je studentennummer door aan griepvaccinatie@umcutrecht.nl, zodat het meegenomen kan worden in de analyse. 

Studententak platform Diversiteit & Inclusie zoekt nieuwe leden en kandidaten bestuursposities

Aan het eind van afgelopen studiejaar is de studententak van het platform Diversiteit & Inclusie opgericht, en om dit jaar een vliegende start te kunnen maken verwelkomen we graag nieuwe leden! Het platform moet een gemeenschap worden waar mensen met affiniteit voor dit onderwerp kunnen samenkomen en samen met elkaar, en met de opleiding, kunnen nadenken over vraagstukken betreffende diversiteit in het onderwijs en beleid op de faculteit. Voor het platform zoeken we naast algemene leden, ook nog kandidaten voor bestuursposities.

Voor meer informatie, zie: https://students.uu.nl/nieuws/gezocht-nieuwe-leden-en-kandidaten-voor-be...
Heb je interesse of vragen? Stuur een mail naar studentdiversityumcu@gmail.com.

Tot slot

Als er naar aanleiding van deze mail nog vragen zijn, stel ze gerust via STIP.

 

Met vriendelijke groet,

Clara Drenth